Ozolas virsmērķis Rīgas domē esot varas noturēšana valstisko partiju rokās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neraugoties uz aiziešanu no partijas "Konservatīvie", ir jāsaglabā virsmērķis - valstiskām partijām jānotur vara Rīgā, pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Tas esot īpaši svarīgi, apzinoties, ka daudzi spilgti politiķi jau ir izteikušies par iespējamo startu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, teica Ozola, norādot uz "Saskaņas" līderi Nilu Ušakovu, "Gods kalpot Rīgai" līderi Oļegu Burovu un "Stabilitātei" līderi Alekseju Rosļikovu.

"Pie šādiem nosacījumiem, mūsu absolūtais virsuzdevums ir strādāt, lai Rīgā vara paliek valstiskiem spēkiem arī pēc 2025.gada vēlēšanām. Un jebkādas politiskas intrigas un spēles, kas apdraud šo virsuzdevumu, ir bezatbildīgas pret mūsu vēlētājiem," teica Ozola.

Politiķe noraidīja izskanējušos pārmetumus, ka viņa pametusi partiju grūtos laikos.

Starts Rīgas domes vēlēšanās arī noticis šādos grūtos laikos, jo mūžībā bija aizgājusi partijas "Konsevatīvie" līdere Juta Strīķe, līdz ar to mainījušies pārējo politiķu uzdevumi, Jurim Jurašam nācies palikt Saeimā un "Konsevatīvajiem" vairs neesot bijis līdera startam vēlēšanās.

Ozola atzina, ka komandas un partijas dēļ piekritusi uzņemties šo misiju, apzinoties, ka vēlēšanu kampaņai ir atlikuši tikai pāris mēneši.

Taču tagad partijas valde izdarījusi spiedienu uz Rīgas domes "Konservatīvo" frakciju, liekot tai pamest koalīciju un darboties kā opozīcijas spēkam Rīgas domē.

Tas Ozolai neesot pieņemami, jo šādai rīcībai neesot skaidru mērķu un uzdevumu. Aizejot opozīcijā, "Konservatīvie" nevarētu sadarboties ne ar koalīciju, ne ar opozīcijas partijām - "Saskaņu", "Latvijas Krievu savienību" un "Gods kalpot Rīgai".

Līdz ar to, viņasprāt, būtu pilnībā neiespējami īstenot vēlētājiem dotos solījumus un pildīt partijas mērķus. Aizejot opozīcijā, viņa nespētu atbildēt uz jautājumu, kas ir tie mērķi un uzdevumi, kas ir jāsasniedz un kā tos sasniegt.

Šobrīd partijas "Konservatīvie" iekšienē esot dažādi nākotnes redzējumi par partijas attīstību. Turklāt esot ļoti svarīgi šādai lielai organizācijai, par kādu kļuvusi partija "Konservatīvie", darboties cieņpilni.

Tas paredz abpusēji cieņpilnas attiecības, bet pašlaik šī divvirzienu kustība notikusi tikai vienā virzienā, kur viena puse sadarbojusies, bet otra diktējusi noteikumus, uzskata Ozola.

Deputāte informēja, ka tuvāko nedēļu laikā, tiks izveidota biedrība. Tas esot nepieciešams, lai pulcinātu lielāku domubiedru grupu ar kopīgām vērtībām un uzdevumiem, turklāt tā būs domubiedru grupa, kur valda savstarpēja uzticēšanās.

Viņa ir nolēmusi turpināt, attīstīt mūsdienīga konservatīvisma ideju, pēc kuras, viņasprāt, esot pieprasījums. Politiķe pieļāva, ka jaunajai biedrībai varētu pievienoties arī kāds partijas "Konservatīvie" biedrs.

Ozola apstiprināja, ka viņai ir bijušas sarunas ar pašreizējo Rīgas domes koalīciju un viņa ir apliecinājusi, ka no "Konservatīvajiem" aizgājušie Rīgas domes deputāti, turpinās strādāt koalīcijā. Ari koalīcijas partneri apstiprinājuši, ka turpinās sadarbību.

Ozola neapstiprināja neoficiāli izskanējušo informāciju, ka trīs deputātu grupa varētu pievienoties "Jaunajai vienotībai".

"Mani neviens nav uzrunājis. Man ir ļoti svarīgi saglabāt savu politisko identitāti," teica Ozola, atzīstot, ka viņu un "Jaunās vienotības" politiķus vieno sadarbība koalīcijā un kādreizējais darbs "vienos ierakumos" Rīgas domes opozīcijā. Šobrīd neesot plāna saplūst vienā politiskajā spēkā.

Jau ziņots, ka trīs no "Konservatīvo" saraksta ievēlētie Rīgas domes deputāti nolēmuši izstāties no partijas, informēja Ozolas biroja vadītājs Kaspars Adijāns.

"Konservatīvo" rindas nolēmuši pamest Rīgas vicemēre Ozola, kā arī deputāti Jānis Ozols un Dāvis Stalts.

Domes deputāti apņēmušies turpināt strādāt līdzšinējā frakcijas sastāvā un darboties domes valdošajā koalīcijā.

Rīgas domes koalīcijā ir 34 no 60 domes deputātiem. Koalīcijā ir "Par/Pogresīvie" frakcija, "Latvijas Reģionu apvienības un Nacionālās apvienības" frakcija, "Jaunā vienotība" un kādreizējie "Konservatīvo" pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu