Latvija kļuvusi iecietīgāka pret ukraiņu bēgļiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Koncerts "Ukrainas brīvībai"
Koncerts "Ukrainas brīvībai" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā samazinājies pret ukraiņu bēgļiem vērsto nodarījumu skaits, pauda Saeimas Iekšējās drošības apakškomisijas vadītājs Edvīns Šnore (NA).

Apakškomisija otrdien, 17. janvārī, slēgtā sēdē iepazinās ar tiesībsargājošo iestāžu sniegto informāciju par drošības aspektiem, kas saistīti ar Ukrainas bēgļu uzturēšanos Latvijā.

Iestāžu aprakstītā informācija par apdraudējumu bēgļiem, piemēram, īpašuma bojāšanu liecina, ka tendence ir lejupejoša un gadījumu skaits samazinās, norādīja Šnore.

Tāpat apakškomisija iepazinās ar informāciju par potenciālajiem draudiem, ko var radīt no Ukrainas iebraukušie prokrieviski noskaņotie vai kolaboranti. Šajā sakarā Latvijas likumsargiem ir sadarbība ar Ukrainas kolēģiem.

Detalizētu informāciju Šnore nevarēja sniegt, taču arī šajos gadījumos "skaitļi nav lieli."

Jau ziņots, ka kopš Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā pērn februārī Latvijas likumsargi sākuši desmitiem administratīvo lietu un kriminālprocesu par vēršanos pret bēgļiem un Ukrainu.

Valsts drošības dienests un Valsts robežsardze ir novērsusi arī atsevišķu Ukrainas valstspiederīgo ieceļošanas mēģinājumus Latvijā, pamatojoties uz aizdomām par iespējamu šo personu sniegtu atbalstu Krievijas agresijai pret Ukrainu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu