Mīklainie FIB dokumenti, kuros vēstīts par Hitlera bēgšanu uz Dienvidameriku (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Viens no FIB dokumentiem
Viens no FIB dokumentiem Foto: The National Archives

1945. gadā pēc Berlīnes krišanas uzplauka baumas par to, kas tad īsti notika ar Ādolfu Hitleru. Vai viņš tiešām izdarīja pašnāvību? Vismaz divos FIB ziņojumos vēstīts, ka Hitlers patiesībā nav nošāvies bunkurā, bet gan aizbēdzis uz Argentīnu.

Arhīvā “The National Archives” ir publicēti divi FIB ziņojumi, kas ir pamatā baumām par to, ka, Sarkanajai armijai tuvojoties, Hitlers neizdarīja pašnāvību savā Berlīnes bunkurā, bet gan aizbēga uz Dienvidameriku.

Viens dokuments ir nosūtīts no Buenosairesas 1945. gada 14. jūlijā. Tajā minēts, ka kāda anonīma persona ziņojusi, ka Hitlers aptuveni 20. jūnijā ieradies Argentīnā. Viņa seja bija izmainīta. Argentīnas armijas virsnieks plānojis Hitleru eskortēt uz kādu slēptuvi. Dokumentā arī atzīmēts, ka visas šīs baumas tiek izmeklētas.

Otrā dokumentā rakstīts, ka kāds Holivudas aktieris klubā Holivudā sūdzējies, ka viņam ir liela problēma, kas neliekot viņam mieru. Viņš teicis, ka bijis viens no četriem vīriem, kurš saticis Hitleru, kad viņš divarpus nedēļas pēc Berlīnes krišanas izkāpis no zemūdenes Argentīnā.

Dokumentos arī vēstīts, ka Argentīnas valdība Hitleru sagaidījusi atplestām rokām, nodrošinot viņam īpašu aizsardzību. Turklāt sazvērestības teoriju cienītāju ziņkāri tikai kairina fakts, ka FIB ir no visiem dokumentiem izdzēsusi ziņotāju vārdus un visas šīs ziņas klasificējusi kā nepamatotas baumas.

Šīs teorijas mistisko auru arī pastiprina tas, ka Hitlera līķi, pirms tas tika sadedzināts, sabiedroto spēki nav redzējuši. Sarkanā armija Hitlera un Braunas iespējamos ķermeņus redzēja tikai pamatīgi apdegušus pie fīrera bunkura ieejas.

Lai arī ziņas par Hitlera nāvi izplatījās ātri un palīdzēja nomierināt saspringto pēckara gaisotni, vēlāk cilvēki aizvien vairāk sāka baumot, ka Hitlers nemaz nav miris 1945. gadā. Tomēr mūsdienās joprojām tā ir tikai sazvērestības teorija.

Oficiālā versija, ka Hitlers kopā ar sievu Evu Braunu 1945. gada 30. aprīlī savā bunkurā Berlīnē izdarīja pašnāvību, joprojām ir spēkā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu