Beļģijas tiesa neatbrīvos eiroparlamentārieti Kaili no apcietinājuma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Beļģijas tiesa ceturtdien atteicās no pirmstiesas apcietinājuma atbrīvot eiroparlamentārieti, neseno Eiropas Parlamenta (EP) viceprezidenti Evu Kaili, neraugoties uz viņas advokātu protestiem.

Kaili un trīs citi apcietinātie apsūdzēti korupcijā. Viens no apsūdzētajiem šajā lietā kļuvis par valsts liecinieku un jau liecinājis, ka nodevis Kataras un Marokas kukuļus Briseles lēmumu pieņēmējiem.

Grieķijas eiroparlamentāriete Kaili jau mēnesi atrodas apcietinājumā Beļģijā, neraugoties uz viņas piedāvājumu valkāt elektronisko izsekošanas aproci, ja viņa līdz tiesai tiktu atbrīvota.

Tomēr ceturtdien slēgtā tiesas sēdē Briseles tiesneši nolēma Kali paturēt apcietinājumā, apsūdzības pusei brīdinot, ka eiroparlamentāriete var mēģināt aizbēgt, iznīcināt pierādījums un slepus vienoties ar citiem aizdomās turamajiem.

Advokāti var 24 stundu laikā lēmumu pārsūdzēt.

Kaili, kas aizturēšanas brīdī bija EP viceprezidente, tiek apsūdzēta, ka saņēmusi no ārvalstīm lielas naudas summas, lai ietekmētu EP nostāju šo valstu labā.

Kopā ar Kaili apsūdzēts viņas partneris un bērna tēvs, itāļu parlamenta asistents Frančesko Džordži, kā arī bijušais EP Itālijas deputāts sociālists Pjērs Antonio Pancēri, kas noslēdzies vienošanos par sadarbību ar izmeklētājiem, lai sniegtu informāciju par iesaistītajām valstīm un maksātajiem kukuļiem.

Itālija aizturējusi Pancēri sievu un meitu uz Beļģijas ordera pamata, kā arī devusi rīkojumu viņas izdot. Sievietes šo tiesas rīkojumu pārsūdzējušas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu