Video Plūdos izmirkusi māja un izpostīts pagalms - Sakas salas iedzīvotāji apzina nodarītos postījumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Jēkabpilī turpina apzināt plūdu nodarītos postījumus. Arvien vēl plašās teritorijās notiek ūdens atsūknēšana, un arvien vairāk cilvēku atgriežas iepriekš applūdušajās mājās. To vidū arī Sakas salas iedzīvotāji, kuriem atgriežoties pavērās neapskaužams skats – izpostīts pagalms, izmirkusi māja, vēsta Panorāma.

Valdis un Valija stāstīja, ka vasarā Sakas upe bijusi kā neliels aizaudzis strautiņš, bet šī nav pirmā reize, kad plūdu laikā upe pārņem saimniecību.

Redzot ūdens nodarīto postu, ir skaidrs – saimniecībā atgriezties nevarēs vēl vairākus mēnešus. Koka sienas un dažās istabās arī koka grīdas ir piesūkušās ar ūdeni. Iekurot krāsni un ieejot mājā, pārņem ļoti mitras pirts smarža.

"Savāksim maksimāli, ko vien varam, un viss," saka Valija un bilst, ka dosies prom dzīvot uz pilsētu. "Pēc plūdiem ir tā, ka izmazgā, iztīri, bet divus mēnešus ir tāds aukstums, mitrums. Un uzreiz ir angīna, slimošana. Tas nav vienkārši pēc tādiem ūdeņiem dzīvot. Mēs tam visam esam izgājuši cauri." Plūdi gan parasti pieredzēti pavasarī, ne ziemā. "Šādi ir pirmo reizi," piebilda jēkabpiliete.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu