Video ⟩ Ko nozīmē pretgaisa aizsardzības sistēmu izvietošana uz Maskavas ēku jumtiem? (18)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ko nozīmē pretgaisa aizsardzības sistēmu izvietošana uz Maskavas ēku jumtiem?
Ko nozīmē pretgaisa aizsardzības sistēmu izvietošana uz Maskavas ēku jumtiem? Foto: Ekrānšāviņš no "Twitter"

Pretgaisa aizsardzības sistēmu izvietošana Maskavā nav saistīta ar Ukrainas uzbrukuma draudiem, bet gan lai sagatavotu sabiedrību ilgstošam karam, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā ziņojumā.

Aizvadītās nedēļas laikā Krievijas sociālajos tīklos parādījies daudz fotogrāfiju un video, kuros redzams, ka uz dažu Maskavas ēku jumtiem uzstādītas mobilās pretgaisa aizsardzības sistēmas "Pancirj". Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicies komentēt šīs ziņas.

Tomēr, kā norāda ISW, daži Krievijas militārie blogeri uz šiem attēliem reaģējuši labvēlīgi. Viņiem pauduši gandarījumu, ka Maskavas iedzīvotāji beidzot sapratīs, ka "notiek smags karš".

Kremlis, iespējams, salicis "Pancirj" uz jumtiem Maskavā tikai tāpēc, lai tiktu publicēti šie "provokatīvie" attēli, uzskata eksperti. Tādējādi Kremlis cenšas parādīt krieviem briesmas, ko viņiem rada karš Ukrainā.

Maz ticams, ka Kremlis tic Ukrainas armijas draudiem Maskavai, visticamāk, tas ir šovs, lai Krievijas iekšienē sagatavotu informatīvo telpu ilgam karam un turpmākiem upuriem, norāda ISW.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu