Norvēģijas policija negrasās deportēt uz Krieviju bijušo "Vagner" komandieri

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas policija neizskata iespēju deportēt uz Krieviju bijušo Krievijas algotņu formējuma "Vagner" nodaļas komandieri Andreju Medvedevu, kas šomēnes tika aizturēts pēc Krievijas-Norvēģijas robežas šķērsošanas, pavēstīja Medvedeva advokāts Brinjulfs Risness.

Medvedvs tiek turēts ieslodzījumā viņa paša drošības dēļ, skaidroja advokāts, piebilstot, ka viņa klients ir gatavs sniegt liecības pret "Vagner" vadītāju Jevgēņiju Prigožinu.

Bažas par to, ka viņu varētu deportēt, iepriekš cilvēktiesību aizsardzības organizācijai "Gulagu.net" bija izteicis pats Medvedevs, kad policija viņu no viesnīcas, kur viņš dzīvoja pēc aizturēšanas, pārveda uz pagaidu uzturēšanās centru.

Norvēģijas policijas pārstāvis vēlāk apliecināja, ka pieņēmumi par Medvedeva deportācijas plāniem neatbilst patiesībai.

Kā pirmdien sacīja Medvedeva advokāts, viņa deportācijas riski līdzinās nullei.

Medvedevs 12.janvārī nelegāli šķērsoja Krievijas-Norvēģijas sauszemes robežu, tika aizturēts un pieprasīja politisko patvērumu.

Pēc paša Medvedeva teiktā, viņš bijis liecinieks tam, kā "Vagner" rindās notiek izrēķināšanās ar algotņiem, kas atsakās pildīt pavēles.

Medvedevs Norvēģijas policijā sniedzis liecības par zvērībām, ko Ukrainā pastrādājuši viņa bijušie dienesta biedri, no kuriem daudzi pirms tam izcietuši sodus par smagiem noziegumiem.

Bijušais vāgnerietis atzina, ka baidās par savu dzīvību, jo viņu meklē gan Krievijas drošības struktūras, gan bijušie "Vagner" biedri.

"Mans mērķis, pirmkārt, protams, bija glābt pašam savu dzīvību. Otrkārt, es gribēju pastāstīt patiesību cilvēkiem un visai pasaulei," intervijā "Gulagu.net" sacīja Medvedevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu