Vācijā aizturēts vēl viens Krievijas spiegs (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijā svētdien aizturēts vīrietis, kurš, domājams, palīdzējis iepriekš aizturētajam Vācijas ārējā izlūkdienesta (BND) darbiniekam nodot slepenu informāciju Krievijai, ceturtdien paziņojušas varasiestādes.

Jau ziņots, ka decembrī tika aizturēts Vācijas ārējā izlūkdienesta (BND) darbinieks Karstenu L., kurš tiek turēts aizdomās par slepenas informācijas nodošanu Krievijai. Viņš ir apsūdzēts valsts nodevībā.

Varasiestādes bijušas skopas savos izteikumos par šo lietu, bet mediji vēsta, ka Karstenam L. bijusi piekļuve slepenai informācijai, ko BND savācis no visas pasaules.

Svētdien Minhenes lidostā pēc ierašanās no ASV tika aizturēts Artūrs E., kurš apsūdzēts par līdzdalību valsts nodevībā, palīdzot Karstenam L. nodot informāciju Krievijai.

"Artūrs E. informāciju aizveda uz Krieviju un nodeva to tur esošajam izlūkdienestam," teikts prokuroratūras paziņojumā.

Viņš nestrādā BND, norādīts paziņojumā.

Prokuratūra veic izmeklēšanu ciešā sadarbībā ar BND un ASV Federālo izmeklēšanas biroju (FIB).

Kopš Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, bažas par Maskavas spiegošanas aktivitātēm Vācijā palielinājušās.

Pagājušajā mēnesī kādam Vācijas pilsonim tika piespriests nosacīts sods par informācijas nodošanu Krievijas izlūkdienestiem laikā, kad viņš bija Vācijas armijas rezerves virsnieks.

Oktobrī darbu zaudēja Vācijas kiberdrošības dienesta priekšnieks Arne Šēnboms, kad televīzijas satīras pārraidē izskanēja apsūdzības, ka viņam ir saites ar Krievijas izlūkdienestiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu