Afēra ar veģetārismu jeb dārzeņi, kuri neļauj mums notievēt (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Depositphotos

Ko izslēgt no uztura, lai ātrāk zaudētu svaru? Izrādās, daži dārzeņi nav nemaz tik nekaitīgi...

Dārzeņi un olbaltumvielas ir universāla uztura formula tiem, kas vēlas atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem. Bet gadās arī tā, ka pat ar diezgan ierobežotu uzturu svars tā arī nepazūd, dažreiz tas pat palielinās!

Izrādās, atsevišķi dārzeņi var būt šā paradoksa cēlonis, jo daži no tiem satur lielu daudzumu cietes, t.i., slēptos ogļhidrātus.

Tas ir cukurs, kuru pēc būtības var salīdzināt ar makaroniem vai pat desertiem. Cieti saturošie dārzeņi provocē insulīna izdalīšanos un aizvien palielina mūsu izsalkumu. Tāpēc mēs ēdam vairāk un svara zaudēšanas process palēninās, raksta ELLE.ru

Foto: Pixabay

20 gadus ilgā Hārvarda Universitātes pētījumā, kurā bija 13 000 dalībnieku, zinātnieki spēja izveidot saikni starp dažiem dārzeņu veidiem un "mistisko" svara pieaugumu. Cilvēki, kuri ēda vairāk cieti saturošu dārzeņu, uzņēma svaru atšķirībā no tiem, kuri deva priekšroku citiem dārzeņiem. 

Tātad, kuri ir tie dārzeņi? 

  • Kartupeļi
  • Kukurūza
  • Pupiņas
  • Zirņi

Uzmanību! Visi šie produkti satur arī lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu, tāpēc ilgtermiņā no tiem nav ieteicams atteikties. Tikai diētas laikā labāk ir ierobežot to lietošanu.

Foto: Pixabay

Ar ko šos dārzeņus aizstāt?

Brokoļi, paprika, burkāni, cukīni - tie satur daudz šķiedrvielu un ūdens, no kā svara nomešanas procesā būs tikai labums.

Raksts no arhīva: oriģināls: 28.02.20. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu