Zelenskis: Ukrainai nepieciešami 300-500 tanku (3)

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Dmytro Larin/Shutterstock

Ukrainai pašlaik nepieciešami 300-500 tanku, intervijā raidsabiedrībai "Sky News" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mums pašlaik nepieciešami 300 vai 500 tanku. Mums tanki ir vajadzīgi, lai veiktu uzbrukumu mūsu teritorijā, mūsu zemē. Mums vajadzīga bruņutehnika, lai aizsargātu savus cilvēkus, un tas arī viss," teica Zelenskis.

Viņš pateicās Eiropas valstīm un ASV, kas paziņojušas par gatavību piegādāt Ukrainai modernus tankus, tomēr piebilda, ka nedrīkst zaudēt laiku to nogādāšanai frontē.

Kā paziņoja Ukrainas vēstnieks Francijā Vadims Omeļčenko, līdz šim Rietumu sabiedrotie ir apsolījuši piešķirt Ukrainai 321 smago tanku.

Viņš paskaidroja, ka piegādes termiņi katrā konkrētā gadījumā ir atšķirīgi. Daļai tanku jāveic tehnisko apkopi, citas valstis risina loģistikas jautājumus, bet vēl dažas gaida citu modeļu saņemšanu, lai pašlaik savā rīcībā esošos tankus atdotu Ukrainai.

Zelenskis ceturtdienas vakarā bija paziņojis, ka 12 valstis ir gatavas piegādāt tankus Ukrainai. Atbilstoši mediju aplēsēm Ukraina kopumā varētu saņemt līdz 100 tanku "Leopard 2".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu