Zviedrija protestu dēļ slēdz savu vēstniecību Turcijā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Protestētāji Turcijā pauduši neizpratni pret Zviedrijas nespēju novērst galēji labējā politiķa aktivitātes, kurās viņš pie Turcijas vēstniecības Stokholmā sadedzināja Korānu. Piesardzības nolūkos Zviedrija uz laiku slēgusi sabiedrībai savu vēstniecību Ankarā. Par to ziņots vēstniecības mājaslapā.

Zviedrijas konsulāts Stambulā joprojām ir atvērts, taču cilvēki tiek aicināti tur veikt darījumus tikai ļoti svarīgu iemeslu dēļ. Apmeklētājiem ieteicams būt īpaši uzmanīgiem un ievērot policijas un drošības iestāžu norādījumus.

Turklāt Zviedrijas Ārlietu ministrija aicina Zviedrijas pilsoņus, kas uzturas Turcijā, izvairīties no pūļiem un demonstrācijām.

Nesen tika organizēti protesti pie Zviedrijas vēstniecības Ankarā un konsulāta Stambulā.

Protestētāji ir sašutuši, ka Zviedrija pagājušajā sestdienā neliedza galēji labējam politiķim Rasmusam Paludanam pie Turcijas vēstniecības Stokholmā sadedzināt Korānu.

Piemēram, Stambulā protestētāji pie Zviedrijas konsulāta sadedzināja Zviedrijas karogu un mēģināja ielauzties konsulātā.

Zviedrijas televīzija vēsta, ka arī Dānijas un Norvēģijas ārlietu ministrijas aicina savus pilsoņus Turcijā būt uzmanīgiem un izvairīties no lieliem pūļiem.

Somijas Ārlietu ministrija nosūtījusi īsziņu somiem, kuri reģistrējušies ceļojumam uz Turciju, aicinot izvairīties no plašām ļaužu pulcēšanās vietām un demonstrācijām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu