Kuldīgas novads jaunos ģimenes ārstus mēģinās piesaistīt ar stipendijām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Meklējot iespējas, kā motivēt jaunos ģimenes ārstus pēc mācībām darba gaitas sākt Kuldīgas novadā, domes deputāti nolēmuši atkārtoti izsludināt pieteikšanos pašvaldības stipendijai ārstiem-rezidentiem, informēja pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Meirupska-Eglīte.

Ģimenes ārstu novecošana, noslodze un problēmas ar jauno mediķu piesaisti saasinājusi situāciju nozarē - Kuldīgas novadā būtiski samazinājies ģimenes ārstu skaits, jo divi dakteri Alsungā un Skrundā devušies pensijā, bet viens ģimenes ārsts aizgājis mūžībā.

No šobrīd strādājošiem 15 ģimenes ārstiem lielākā daļa ir pirmspensijas vecumā un vairāki ir pensionāri, bet turpina strādāt.

Līdztekus jau īstenotajām iniciatīvām un stipendiju programmai, pašvaldība meklē iespējas, kā ģimenes ārstu trūkumu risināt. Rīkotas tikšanās ar Nacionālā veselības dienesta Kurzemes nodaļas vadītāju Anitu Zolmani un mediķiem - apspriesti risinājumi, kā ģimenes ārstu pakalpojumus nodrošināt iespējami tuvu iedzīvotāju dzīves vietai.

Izsludinot otro stipendiju konkursa kārtu, Kuldīgas novada pašvaldība cer motivēt jaunos speciālistus darbam novadā. Ar stipendiju programmu tas iepriekš esot izdevies. Tās ietvaros pēdējo divu gadu laikā novadam izdevies piesaistīt divas topošās ģimenes ārstes - šobrīd Rīgas Stradiņa universitātes 2. studiju gada rezidenti Daci Sudrabu un Latvijas Universitātes Rezidentūras attīstības programmas 2. studiju gada rezidenti Lindu Ikaunieci.

Pieteikšanās pašvaldības stipendijām ģimenes ārstiem rezidentiem norisināsies līdz 28.februārim, bet rezultāti tiks paziņoti 30.martā.

Saskaņā ar Kuldīgas novada pašvaldības stipendiju piešķiršanas kārtību , pilna vai nepilna laika augstākās izglītības programmās studējošajiem stipendija tiek piešķirta 50% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas stipendijas piešķiršanas brīdī.

Savukārt rezidentūrā studējošajiem tiek piešķirta stipendija 100% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas stipendijas piešķiršanas brīdī.

Pašlaik minimālā mēnešalga ir noteikta 620 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu