Krievijas raķetes triecienā Kramatorskā trīs nogalinātie (2)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lachentyt/Telegram

Krievijas raķetes triecienā pa dzīvojamo ēku Doneckas apgabala Kramatorskas pilsētā trešdien, 1. februāra vēlā vakarā nogalināti trīs cilvēki un vēl 21 ievainots, ziņo Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests.

Raķetes triecienā tika sagrauti četrstāvu dzīvojamā nama visi stāvi vienas kāpņutelpas robežās un aizdegās pie nama novietotie automobiļi.

Valsts ārkārtas situāciju dienests ceturtdienas rītā informēja, ka gruvešos līdz šim ir atrasti trīs līķi, bet divi cilvēki ir izglābti. Traumas guvis 21 cilvēks, no kuriem astoņi ir hospitalizēti.

Zelenska biroja vadītāja vietnieks Andrijs Jermaks pēc uzbrukuma paudis, ka "Krievijas noziedzīgais režīms, kas vēršas pret civiliedzīvotājiem Ukrainā, ir stingri jāsoda".

Savukārt Kramatorskas mērs Oleksandrs Hončarenko ziņoja, ka pēc Krievijas uzbrukuma mediķi snieguši medicīnisko palīdzību ievainotajiem.

"Pirms divām stundām krievu okupanti ar raķeti deva triecienu dzīvojamam namam, kas atrodas pilsētas centrā, un to pilnīgi sagrāva," Kirilenko pavēstīja lietotnē "Telegram".

Glābšanas darbos notikuma vietā ir iesaistīti 145 cilvēki un 17 tehnikas vienības no Valsts ārkārtas situāciju dienesta, Ukrainas Bruņotajiem spēkiem, Nacionālās policijas un komunālajiem dienestiem.

Notikuma vietā strādā glābēji, iekšlietu darbinieki un komunālie dienesti, pārmeklējot sagrautā nama gruvešus, zem kuriem vēl var būt cilvēki.

"Telegram" kanāli ziņo, ka divas ieejas ēkā ir sagrautas, savukārt zem gruvešiem bija dzirdami cilvēku kliedzieni.

Krievija nepārtraukti uzbrūk civilajai infrastruktūrai un dzīvojamām ēkām visā Ukrainā kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma 24. februārī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu