Pāvests miera svētceļojumā Dienvidsudānā aicina valsts līderus uz mieru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YARA NARDI/REUTERS

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien mudināja Dienvidsudānas līderus atjaunot cieņu miljoniem valsts iedzīvotāju, kurus skāris konflikts, no jauna uzstājīgi aicinot uz mieru kara plosītajā valstī.

Dienvidsudānas apmeklējuma otrajā dienā galvaspilsētā Džūba, vēršoties pie simtiem cilvēku, kas konflikta dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas, pāvests sacīja, ka viņi pelnījuši labāku nākotni.

"Diemžēl, šajā kara plosītajā valstī būt pārvietotai personai vai bēglim ir parasta un kolektīva pieredze," sacīja Francisks.

"Es vēlos atkārtot savu uzstājīgo un dziļi izjusto aicinājumu izbeigt visus konfliktus un nopietni atsākt miera procesu, lai vardarbība tiktu izbeigta un cilvēki atgrieztos pie dzīves cieņā."

Dienvidsudānā ir 2,2 miljoni valsts iekšienē pārvietotu cilvēku un divi miljoni bēgļu ārpus valsts robežām. Tā šobrīd ir smagākā bēgļu krīze Āfrikā.

Valstī ar 12 miljoniem iedzīvotāju 60% ir kristieši.

Kā sestdien sacīja pāvests, valstī, kur katru dienu bēgļu nometnēs dzimst bērni, miera panākšanu visai valstij nedrīkst atlikt.

"Viņiem nav atmiņu par to, ko tas nozīmē, ka ir mājas, viņi zaudē saiti ar dzimto zemi, savām saknēm un savām tradīcijām," sacīja pāvests, piebilstot, ka viņi ir "jaunās Dienvidsudānas sēkla".

"Nākotne nevar būt bēgļu nometnēs," uzsvēra pāvests, izpelnoties aplausus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu