Gandrīz gadu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā karš ieiet jaunā fāzē. Pēc nesekmīgā uzbrukuma Kijivai pagājušā gada pavasarī un ukraiņu iespaidīgā pretuzbrukuma, kurā tika atbrīvota Harkiva ziemeļos un Hersona dienvidos, Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir ķēries pie represīvas kampaņas, kurā ar droniem un raķetēm tēmē uz civiliedzīvotājiem un enerģētikas infrastruktūru. Būdams bezizejas stāvoklī kaujas laukā, Putins cenšas panākt, lai pēc iespējas vairāk ukraiņu būtu spiesti ziemu pavadīt aukstumā un tumsā.

Pēdējo mēnešu laikā frontes līnija nav daudz mainījusies. Taču cīņas joprojām ir sīvas (ar daudziem ievainotajiem un bojā gājušajiem), un šķiet, ka Krievija gatavo lielu ofensīvu pavasarī.

Krievijas ekonomika ir pakārtota karam, un Kremļa propagandas mašīna pārkarsusi maļ apokaliptisku draudu un impērisku ilūziju miksli. Krievijas pēdējais neatkarīgais ziņu kanāls "Meduza" un pēdējā cilvēktiesību organizācija Saharova centrs tiek spiesti izbeigt darbību. Noskaņojums Maskavā ir izaicinošs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X