Intīmā higiēna vīrietim. Kas jāzina, lai neiedzīvotos kaitēs? (7)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Intīmā higiēna ir delikāta tēma, kas sabiedrībā netiek plaši apspriesta. Taču nereti tieši informācijas trūkums noved pie veselības pasliktināšanās.

Simptomi, kas noteikti ir jāņem vērā!

Lai mazinātu neziņu par to, kā vīrietim pareizi rūpēties par savu ķermeni, vērtīgus padomus sniedz aptieku tīkla farmaceite Alīna Fleišmane.

Nepareiza vai nepietiekama intīmā higiēna var kļūt par iemeslu ne tikai estētiskām ķermeņa problēmām, bet arī nopietni ietekmēt vīrieša seksuālo veselību un līdz ar to – veselību kopumā. Nieze, dedzinoša sajūta, izsitumi, nepatīkams smārds dzimumorgānu rajonā vai citas līdzīgas izjūtas var kalpot kā signāls par iespējamu infekciju. Šie simptomi noteikti ir jāņem vērā un jāmeklē veids, kā tos novērst. Lai rūpes par ķermeni būtu ērtas, patīkamas un ikdienā viegli lietojamas, seko šiem vienkāršajiem intīmās higiēnas soļiem.

Rūpīga dzimumorgānu mazgāšana

Dienas laikā svīst teju visas cilvēka ķermeņa zonas, arī dzimumorgāni. Lai izvairītos no tauku dziedzeru izdalījumu uzkrāšanās starp dzimumlocekļa galviņu un priekšādu, dzimumorgānus nepieciešams vismaz divas reizes dienā mazgāt ar siltu ūdeni vai kopt ar intīmās higiēnas kopšanas līdzekļiem, piemēram, ar speciālajām ziepēm vai pūderi, kurus iespējams iegādāties aptiekās. Ja izvēlies mazgāties ar ziepēm, ieteicams lietot bērnu ziepes vai arī tādas, kuru pH (ūdeņraža jonu koncentrācija šķīdumā) nav augstāka par 7,4. Pretējā gadījumā var tikt noārdītas ādas dabiskās eļļas, kuru uzdevums ir aizsargāt dzimumlocekļa gļotādu. Apmazgāties vēlams arī pēc katras urinēšanas reizes, bet, ja tas nav iespējams, to vēlams darīt pēc iespējas ātrāk. Intīmo zonu ir ļoti būtiski uzturēt sausu, tāpēc pēc dzimumorgānu mazgāšanas svarīga ir arī to rūpīga noslaucīšana ar tīru dvieli.

Pareiza kaunuma matiņu likvidācija

Kaunuma matiņu skūšana, vaksācija vai likvidēšana ar trimeri ir nepieciešama tādēļ, ka matiņi veicina baktērijām labvēlīgu vidi un līdz ar to palielinās iespējamība, ka veidosies smaka vai pat infekcija. Lai izvairītos no skūšanas radītās niezes, ieteicams lietot tam paredzētu ziedi vai gēlu, vai arī kādu citu farmaceita vai ārsta ieteiktu līdzekli, kas mazinās nepatīkamās sajūtas.

 

Piemērota apakšveļa

Ar pareizu intīmās zonas kopšanu vien nepietiek, lai ķermeni uzturētu koptu un veselu. Svarīga ir arī atbilstošas apakšveļas izvēle. Tai ir jābūt maigai un ērtai, vislabāk, ja apakšveļas materiāls ir no kokvilnas, kas ļauj ādai elpot. Būtiski, lai apakšveļa ir tīra un regulāri mainīta, lai tajā pēc urinēšanas neuzkrātos pilītes, kas var izraisīt dzimumlocekļa infekciju.

Konsultējies ar ārstu vai farmaceitu

Aptiekās ir pieejami dažādi līdzekļi, kas ievērojami atvieglos rūpes par intīmās zonas kopšanu, tāpēc droši konsultējies ar farmaceitu, kurš ieteiks piemērotākos līdzekļus – izskaidros konkrētā līdzekļa sastāvu, lietošanas veidu. Taču gadījumā, ja izjūti diskomfortu intīmajā zonā un nezini, kā pareizi rīkoties, vērsies pēc padoma pie ārsta.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu