Videokameras un kustības sensori: Polija gatavojas nelegālo imigrantu plūsmai no Krievijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Fotokon/Shutterstock

Polija drīzumā sāks elektroniska žoga būvniecību uz robežas ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu, bažījoties, ka Maskava un Minska atkal varētu ķerties pie nelegālo imigrantu atbalstīšanas, lai tādējādi destabilizētu Eiropas Savienību (ES).

Žoga garums sasniegs aptuveni 200 kilometrus, un tas būs aprīkots ar videokamerām un kustības sensoriem, vēsta aģentūra PAP.

Celtniecības darbi sāksies martā, pavēstījusi Polijas Robežsardzes preses sekretāre Anna Mihalska.

"Robežsargi varēs kontrolēt robežu," norādījusi Mihalska, piebilstot, ka detektoru algoritmi ļaus atšķirt dzīvniekus no cilvēkiem, kas patiesi mēģina nelikumīgi šķērsot robežu.

Polija gatavojas iespējai, ka varētu atkārtoties 2021.gada situācija, kad ar Baltkrievijas varasiestāžu atbalstu valstī mēģināja iekļūt tūkstošiem nelegālo imigrantu no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem.

Tomēr šobrīd situācija uz Polijas robežas ar Krieviju ir stabila un mierīga, atzinusi Robežsardzes reģionālās nodaļas pārstāve.

Pērn poļu robežsargi ziņoja tikai par 11 mēģinājumiem nelegāli šķērsot robežu no Kaļiņingradas apgabala.

Pēc Robežsardzes pieprasījuma, Polijas armija kopš pagājušā gada novembra gar robežu ar Kaļiņingradas apgabalu uzstāda spirālveida dzeļoņstiepļu žogu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu