Valsts policija Rīgā aiztur vairākus narkodīlerus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Narkotikas
Narkotikas Foto: TVNET

Janvāra izskaņā Valsts policija (VP) Rīgā, Latgales priekšpilsētā, aizturēja trīs personas par narkotisko vielu realizāciju.

Kā informēja VP, aizturēts 1975.gadā dzimis vīrietis, kā arī 1993. un 1988.gadā dzimušas sievietes, un viņi visi jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar noziegumiem, kas saistīti ar narkotiku apriti. Policisti ir ieguvuši informāciju, ka aizturētie ir ilgstoši tirgojuši narkotikas.

Veicot kratīšanu dzīvoklī, policisti konstatēja un atsavināja 20 gramu amfetamīna un elektroniskos svarus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu.

VP atzīmē, ka par šādu noziegumu likumā ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Patlaban uzsāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Savukārt dažas dienas vēlāk, 2.februārī, strādājot citā kriminālprocesā, Rīgas Latgales iecirkņa policisti, piesaistot arī Speciālā uzdevuma bataljona likumsargus, Latgales priekšpilsētā saistībā ar narkotiku apriti uz ielas aizturēja kādu sievieti un veica kratīšanu dzīvoklī.

Pie aizturētās 1979.gadā dzimušās sievietes tika konstatētas 16 "Subutex" tabletes, un kratīšanas laikā mājoklī tika konstatētas un atsavinātas vēl 38 "Subutex" tabletes. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka šī sieviete narkotiskās vielas tirgojusi plašam klientu lokam.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP arīdzan norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu