Video Patērētāju tiesību aizsardzības centrs atklājis kārtējo negodīgo interneta uzņēmēju

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Interneta spēlītēs, iepazīšanās portāli vai pat šķietami nevainīgs links uz kādu video sociālās saziņas tīklos – tas viss patiesībā var slēpt virtuālas lamatas. Viens klikšķis – un jūs gluži nejauši varat kļūt par abonentu kādam paaugstinātas maksas pakalpojumam, ko nekad neesat vēlējies, bet jāmaksā būs tā kā tā, vēsta Dienas ziņas.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atklājis kārtējo negodīgo interneta uzņēmēju SIA "SMS Solutions" (SIA "CDR"), par ko saņemtas simtiem un pat tūkstošiem sūdzību no neapmierinātiem klientiem.

Uzņēmums "SMS Solutions", kas iepriekš bija zināms kā SIA "CDR", pārdod paaugstinātas maksas virtuālos pakalpojumus, kas tiek piedāvāti dažādās interneta spēlīšu lapās un iepazīšanās portālos. Patērētāju tiesību centrs secinājis – šī pārdošana notiek negodīgā un maldinošā veidā.

"Cilvēkiem tiek piestādīti rēķini caur mobilo telefonu operatoriem. Cilvēki, kas pie mums vērsušies, neatzīst, ka būtu veikuši šādus darījumus, kaut kur kaut ko apstiprinājuši. Bet parādās rēķinā faktiski nepasūtīti pakalpojumi,"skaidroja PTAC vadītāja Baiba Vītoliņa. 

Arī Latvijas mobilo sakaru operatori pērn saņēmuši vairāk nekā 2000 sūdzību par šā uzņēmuma rīcību un uz to reaģējuši.

SIA "SMS Solutions" apgrozījums 2021. gadā bija vairāk nekā 4 miljoni eiro, peļņa – vairāk nekā 102 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir kāds Jevgēņijs Kulakovs un Konstantīns Ozerovs. Viņi nepiekrīt PTAC pārmetumiem.

Komentārā TVNET Ozerovs uzsver, ka uzņēmuma darbinieki rūpīgi risina katra klienta pieteikumu, mēģinot atrisināt problēmu lokāli. "Parasti pēc komunikācijas ar uzņēmuma darbiniekiem, lietotāji atzīst, ka SMS netika uzmanīgi izlasīta vai tika uzreiz dzēsta ar domu, ka nebūs jāmaksā par šādu pakalpojumu. Dažreiz kļūst skaidrs, ka telefonu izmantoja kāds cits ģimenes loceklis vai pat kolēģis. To bieži var saprast, pieprasot SMS SOLUTIONS SIA sadarbības partneriem informāciju par lietotāja reģistrācijas datiem vai ierīces modeli," skaidro Ozerovs, piemetinot, ka pēc katras produkta un pakalpojuma apmaksas lietotajam vienmēr tiek nosūtīta apstiprinājuma SMS, kas cita starpā ietver arī instrukciju, kā atteikties no pakalpojuma turpmākas saņemšanas.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu