Video ⟩ Aplejoties ar karstu vasku, Valmieras muzejā apdegumus guvis 8 gadus vecs zēns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Puisēns pēc notikušā nogādāts slimnīcā, bet muzejā nolemts pārtraukt sveču liešanas izglītojošo programmu, vēsta LTV “Dienas ziņas”. Karstā vaska liešanai muzejā tiekot izmantoti speciāli augstai temperatūrai piemēroti trauki, taču viens no tiem pārplīsis.

Astoņus gadus vecais zēns uz Valmieras muzeju devies kopā ar skolas biedriem. Sveču liešanas programmu muzejā īsteno jau 200 gadus. Nelaimes brīdī bērnus uzraudzījuši divi muzeja pedagogi un arī pavadošais personāls no skolas.

Karstā vaska liešanai muzejā tiekot izmantoti speciāli augstai temperatūrai piemēroti trauki, taču viens no tiem neizturēja.

Valmieras novada domes pārstāve Kristīne Melence LTV “Dienas ziņām” stāsta, ka muzeja rīcībā nav tādu iekārtu, lai katru šo trauku pārbaudītu. “Trauki nodarbībās tiekot izmantoti atkārtoti, līdz ar to mikroplaisa nav paredzama”.

Pašvaldībā, kas notikušo pārrunājusi gan ar skolas, gan muzeja darbiniekiem, uzsver, ka notikušais nav saistīts ar bērnu nepieskatīšanu, vai neuzmanīgu rīcību. Slimnīcā stāsta, ka biežāk šādu gadījumu nav kļuvis, taču, ja applaucējums ir liels un dziļš, slimnīcā būs jāārstējas ilgi. Var būt nepieciešama arī ķirurģiskā palīdzība.

Konkrēto apdegumu ietekmēja arī tas, ka bērna mugurā bija apģērbs no sintētiskiem materiāliem.

Cietušā zēna vecāki Valmierā dzīvo nesen. Viņi tur ieradušies no Ukrainas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu