Ukrainas atbalsta nedēļā Saeimas nams rotāsies Ukrainas karoga krāsās (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aicinot palīdzēt izgaismot Ukrainu un godinot ukraiņu tautas varonīgo cīņu pret Krieviju, Saeimas nams katru rītu un vakaru no 14. februāra līdz 26. februārim būs izgaismots Ukrainas karoga krāsās, informēja Saeimas Preses dienestā.

Simboliski atklājot akciju ''Gaismu Ukrainai!'', Ukrainas karogu pacels akcijas iniciatori Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) un Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, kā arī ''Ziedot.lv'' vadītāja Rūta Dimanta.

Karoga svinīgā pacelšana notiks otrdien, 14. februārī, plkst. 17.30, kad tiks aizsākta arī parlamenta ēkas izgaismošana.

''Jau gadu Ukrainas tauta varonīgi cīnās par savu neatkarību. Krievijas uzbrukumi aizvien ir mērķēti uz civilo infrastruktūru, īpaši elektroapgādi. Elektrības pieejamība ir ierobežota, tāpēc viens no veidiem, kā varam atbalstīt ukraiņus viņu cīņā, ir ziedojot enerģijas un gaismas avotus, kas palīdzētu ietaupīt trūkstošos resursus un nepārslogot elektrības piegādes sistēmu,'' aicina Smiltēns.

Ukrainas atbalsta nedēļa visā Latvijā norisināsies no 14. līdz 24. februārim. Tās ietvaros ikviens aicināts piedalīties akcijā un ziedot Ukrainas cilvēkiem gaismas avotus – LED spuldzes, uzlādējamos LED lukturus, portatīvās akumulatoru baterijas un pārnēsājamās uzlādes stacijas vai arī ziedot līdzekļus to iegādei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu