Publicēts vēl neredzēts “Titānika” vraka video

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Titānika vraks pēc ilgstošas meklēšanas 3800 metru dziļumā tika atrasts 1985. gada 1. septembrī.
Titānika vraks pēc ilgstošas meklēšanas 3800 metru dziļumā tika atrasts 1985. gada 1. septembrī. Foto: Ekrānuzņēmums

Bezpeļņas organizācija “WHO”, kas nodarbojas ar okeānu pētniecību, nupat publicējusi jaunu video, kurā redzams bēdīgi slavenā “Titānika” vraks.

“Titāniks” nogrima 1912. gada 15. aprīlī, kad bija ceļā no Sauthemptonas Lielbritānijā uz Ņujorku ASV. Uz kuģa bija tikai 20 glābšanas laivas, kuru pietika tikai pusei uz kuģa esošo pasažieru. Katastrofā bojā gāja vairāk nekā 1500 no 2224 pasažieriem.

Kuģa vraks tika atklāts 73 gadus vēlāk – 1985. gadā. Tas joprojām guļ okeāna dibenā teju četru kilometru dziļumā.

“WHO” pētnieki pirmo reizi kuģa vraku sasniedza un nofilmēja, izmantojot ierīci “Argo”. Tādā veidā tapa pirmās vraka fotogrāfijas, kas cirkulē internetā joprojām.

VIDEO: VĒL NEREDZĒTI TITĀNIKA VRAKA KADRI

Pētnieki pie vraka atgriezās 1986. gadā ar jauniem rīkiem. Vēl neredzētie kadri tika uzņemti tieši šīs ekspedīcijas laikā.

Titānika vraks joprojām ir ļoti svarīgs izpētes objekts zinātniekiem. Kopš tā atrašanas zinātnieki ir pamatīgi nopūlējušies, lai to saglabātu. Tiesa, tas ir ļoti grūti, jo vraku apdzīvo virkne dzīvības formu, kas vraku lēnām pazudina.

Pētnieki uzskata, ka kuģa vraks līdz 2030. gadam būs pilnībā izzudis. Ir atlicis  ļoti maz laika, lai mēs varētu dokumentēt kuģa vraku un tā ekosistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu