VIDEO ⟩ Slimnīcām trūkst līdzekļu ēdināšanai. Vai pacientiem pašiem būs jāmaksā? (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Viena no maltītēm slimnīcā.
Viena no maltītēm slimnīcā. Foto: No personīgā arhīva

Trīsreizēja ēdināšana stacionāra pacientiem slimnīcām ir jānodrošina par nepilniem četriem eiro. Tomēr pieaugošā inflācija un nemitīgs pakalpojumu cenu pieaugums apdraud šādu pakalpojumu turpmāku nodrošināšanu, informē Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Slimnīcas pieļauj, ka pacientiem varētu nākties maksāt pašiem par ēdināšanu. Ēdināšanu slimnīcās apmaksā valsts, taču tagad par nepilniem četriem eiro trīsreizējā ēdināšana gandrīz vairs nav iespējama.

Ogres rajona slimnīcas virtuve dienā apkalpo vairāk nekā 100 cilvēku, kuri ārstējas stacionārā, un 100 cilvēkus, kuri atrodas pansionātā.

Tomēr par slimnīcas atvēlēto finansējumu slimnieku ēdināšana 3 reizes dienā nav iespējama, norāda Ogres rajona slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs.

Kuldīgas slimnīcas valdes locekle Nellija Kleinberga piekrīt, ka "ēdināšana ir ļoti smags jautājums šobrīd, jo ar trīs eiro nav iespējams pacientus paēdināt pilnvērtīgi. Ļoti bieži pacienti, kas nonāk slimnīcās, ir stipri novārdzināti sociālās dzīves ietvaros.

Labs ēdiens ir reizēm tieši tas, kas palīdz piecelties un atgūt spēkus pēc ilgstošas slimošanas".

Slimnīcu asociācija šobrīd diskutē ar Veselības ministriju (VM), lai kopīgi meklētu risinājumus, jo naudas pakalpojumu nodrošināšanai varētu pietikt vien pusgadam.

"Ja to valsts nedarīs, tad acīmredzot ir divi veidi - lūgt, lai piederīgie nes paši savu ēdienu saviem mīļajiem, vai barot par tik, cik ir atvēlētā nauda," pauž Ogres rajona slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu