Video ASV viceprezidente brīdina Ķīnu atturēties no militāras palīdzības Krievijai (22)

Krieviju apsūdz "noziegumos pret cilvēci"
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV viceprezidente Kamala Harisa
ASV viceprezidente Kamala Harisa Foto: Reuters/ScanPix

ASV viceprezidente Kamala Harisa apsūdz Krieviju “noziegumu pret cilvēci” pastrādāšanā Ukrainā un brīdina Pekinu no mēģinājumiem tuvināties Vladimiram Putinam.

ASV viceprezidente Kamala Harisa apsūdzējusi Krieviju masveida cilvēktiesību pārkāpumos Ukrainas karā. “Krievija ir izdarījusi noziegumus pret cilvēci,” savā runā Minhenes drošības konferencē sacīja Harisa. Viņa apsūdzēja Maskavu ukraiņu bērnu slepkavībās, izvarošanās un piespiedu aizvešanā uz Krieviju, kas faktiski ir nolaupīšana. “Tas ir barbariski un necilvēcīgi,” viņa teica.

"ASV ir oficiāli noteikusi, ka Krievija ir pastrādājusi noziegumus pret cilvēci," Minhenes drošības konferencē pavēstīja Harisa.

Tā ir pirmā reize, kad ASV Krievijas rīcību Ukrainā oficiāli atzīst par noziegumiem pret cilvēci.

"Viņu rīcība ir uzbrukums mūsu kopīgajai vērtībai un mūsu kopējai cilvēcei. Krievijas spēki ir īstenojuši plašu un sistēmisku uzbrukumu civiliedzīvotājiem," piebilda Harisa.

Harisa sacīja, ka viņu dara bažīgu Ķīnas attiecību padziļināšana ar Maskavu kopš Ukrainas kara sākuma. Maskavas atbalsts grauj uz starptautiskajiem noteikumiem balstīto kārtību, viņa sacīja, brīdinot Pekinu nepalīdzēt Maskavai militāri. Šādi Ķīna tikai atbalstītu agresiju. Pēc Krievijas uzbrukuma Maskavas un Pekinas attiecības ir nostiprinājušās. Ja Krievija gūs panākumus karā ar Ukrainu, arī citas autoritārās pasaules valstis varētu justies iedrošinātas, viņa piebilda.

MSC 2023: Kamala Harris Warns China not to Help Russia

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu