Rīgā notiks pretkara kustības mītiņš "Uzvaru Ukrainai! Brīvību Krievijai! (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien, 25. februārī, plkst. 10.30 Rīgā, pie Krievijas vēstniecības, notiks Kremļa opozicionāru organizētās pretkara kustības pasākums "Uzvaru Ukrainai! Brīvību Krievijai!", informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākums veltīts gadadienai kopš Krievija sākusi pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Šis mītiņš ir daļa no starptautiskās protesta akcijas, kas norisināsies vairāk nekā 100 pilsētās visā pasaulē tostarp Londonā, Berlīnē, Minhenē, Helsinkos, Tallinā, Viļņā un Rīgā.

Starptautiskās akcijas mērķis esot paust solidaritāti ar Ukrainas tautu un aicināt Rietumu kopienu spert izlēmīgākus soļus tās atbalstam. Starptautiskajā akcijā uzstāsies tādi pazīstami Krievijas opozīcijas līderi trimdā kā Garijs Kasparovs, Igors Jakovenko, Andrejs Piontkovskis un Dmitrijs Gudkovs.

"Mēs aicinām nodrošināt Ukrainai visus nepieciešamos līdzekļus, lai tā gūtu galīgo uzvaru pār ļaunumu, ko pārstāv prezidenta Vladimira Putina Krievija. Mēs mudinām negaidīt, līdz tiks nogalināti vēl tūkstošiem Ukrainas civiliedzīvotāju un karavīru. Mēs darbojamies ar vienu lozungu - "Uzvaru Ukrainai! Brīvību Krievijai!"," saka viens no akcijas organizatoriem, Brīvās Krievijas kongresa līdzdibinātājs, Krievijas Rīcības komitejas biedrs Ivans Tjutrins.

Viņš uzsver, ka būdami Krievijas pilsoņi, viņi saprot, ka Krievijas atbrīvošana no Putina fašisma ir iespējama tikai tad, ja Ukraina gūst pilnīgu bezierunu uzvaru karā. Tāpēc vissvarīgākais uzdevums esot sekmēt šo uzvaru.

"Latvijas krieviem mūsu akcija dod iespēju skaidri un nepārprotami paust savu nostāju. Miers šajā karā ir iespējams tikai līdz ar agresora sakāvi. Krievijas atbrīvošana no putinisma sola drošību mūsu dzimtenei - Latvijai. Jā, krievvalodīgie pilsoņi Latvijā nav atbildīgi par svešas valsts prezidenta izdarībām. Tomēr mūsu akcija dod viņiem iespēju atklāti pateikt "nē" nevis kādam abstraktam karam, bet gan tiem, kas to izvērsa," uzskata viens no pretkara akcijas organizācijas komitejas locekļiem, Krievu pilsoniskās sabiedrības veicināšanas un krievu emigrantu atbalsta asociācijas līdzdibinātājs Sergejs Roze.

Rīgā mītiņā uzstāsies Tjutrins, Saeimas deputāte Antoņina Ņenaševa ("Progresīvie"), politologs Dmitrijs Oreškins un citi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu