Par mēģinājumu migrantiem nodrošināt iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā sodīts kāds Ukrainas pilsonis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesneša āmurs.
Tiesneša āmurs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Prokuratūra piemērojusi naudas sodu kādam Ukrainas pilsonim par iespēju nelegālajiem migrantiem nelikumīgi uzturēties Latvijā.

Vīrietis apsūdzēts par to, ka mantkārīgā nolūkā apzināti mēģināja nodrošināt pieciem Tuvo Austrumu nelegāliem migrantiem iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētais vīrietis pēc viņam nepazīstamas un pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas personas piedāvājuma piekrita pārvadāt nelegālos migrantus no Eiropas Savienības (ES) robežām uz ES iekšieni, par katru pārvadāto personu viņam solīja samaksāt 1000 ASV dolāru.

Apsūdzētais ar "BMW" markas automašīnu ieradās Krāslavas novadā, kur uzņēma četrus Sīrijas pilsoņus un vienu Irākas pilsoni bez derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām, un uzsāka braukt, taču automašīnu apturēja robežsargi.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajam piemērots naudas sods - 6200 eiro. Sods piemērots mazāk nekā 24 stundu laikā no nozieguma izdarīšanas brīža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu