Video Plaisas Valdemāra ielas namos bijušas jau gadiem (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis rīko preses konferenci pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā, kuras sienā izveidojušās plaisas
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis rīko preses konferenci pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā, kuras sienā izveidojušās plaisas Foto: Edijs Pālens/LETA

No otrdienas slēgtajā Valdemāra ielas posmā Rīgā pa vienu joslu atjaunos sabiedriskā transporta kustību. Izrādās, jau 2018. gadā kāds aktīvs iedzīvotājs informēja būvvaldi par drūpošo fasādi, bet bija jāpaiet pieciem gadiem līdz pat trauksmainajai sestdienas naktij, kad bīstamības dēļ mājas bija jāatstāj visiem to iedzīvotājiem, lai sekotu rīcība, vēsta Panorāma.

"Google" kartēs redzams, ka plaisas mājas sienās bijušas jau sen - vismaz kopš 2014. gada.

Iedzīvotājs Bruno Ailts jau 2018. gadā ziņojis Rīgas būvvaldei par slikto ēkas stāvokli, kas apdraud cilvēku drošību. Atbildi Bruno tā arī nesaņēma, bet 2019. gadā uz ēku tika aizsūtīts būvinspektors. Viņš uzdeva veikt ēkas tehnisko izpēti, kas notika 2020. gadā. Taču būvvaldei atzinums netika nosūtīts.

Vairāk skaties sižetā!

Sestdienas vakarā no divām ēkām Valdemārā ielā tika evakuēti cilvēki, jo ēku sienās paplašinājās plaisas. No divām blakus esošām ēkām tika evakuēti 33 cilvēki.

Lai neapdraudētu satiksmes dalībniekus Valdemāra ielas posmā no Šarlotes ielas līdz Alojas ielai tika slēgta satiksme.

Pašvaldība informēja, ka evakuētajiem iedzīvotājiem ir tiesības saņemt krīzes pabalstu - līdz 620 eiro vienam cilvēkam vai līdz 1240 eiro ģimenei.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu