"Eiropa kā subjekts vairs nepastāv," intervijā propagandas kanālam Baltkrievijā stāsta Latvijas žurnālists (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas žurnālists Romans Šklenniks.
Latvijas žurnālists Romans Šklenniks. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas žurnālists Romans Šklenniks nolēmis atstāt Latviju un pārcelties uz Baltkrieviju. Latvijā Romans bijis laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" video korespondents no Ukrainas, kā arī žurnālists vairākos Latvijas medijos, taču tagad sniedzis interviju Baltkrievijas propagandas kanālam "Belta".

"Latviešu vidū ir diezgan daudz cilvēku, kuri pozitīvi skatās uz Krieviju un Baltkrieviju. Diemžēl viņu balsis ir maz dzirdamas, bet viņu ir daudz. Runājot par Eiropu, tās sabrukums jau ir fakts. Katrai sistēmai ir sava inerce, bet Eiropa kā subjekts vairs nepastāv," intervijā sacīja Romans Šklenniks.

Žurnālists stāsta, ka brīdī, kad vietnē "Telegram" pavēstīja par aizbraukšanu uz Baltkrieviju, viņam rakstīja, ka Baltkrievija ir tuksnesis un uz robežas iebraucējus gaida specdienesti. 

"Kad es iebraucu Baltkrievijā, es braucu līdz Gomeļai, jo neko citu, izņemot Minsku, neredzēju. Biju arī laukos. Jā, cilvēki sūdzas, naudas ir maz, bet katrs otrais būvē māju. Kad dzirdēju par jūsu zemajiem komunālajiem maksājumiem, man acīs saskrēja asaras," stāsta Šklenniks. 

Žurnālista izplatītie vēstījumi bieži vien sakrīt ar Kremļa propagandas naratīviem saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā vai vismaz stiprina tos, pēc intervijas ar žurnālistu secina arī portāls TV3.lv.

"Mēs esam zaudētāji, mēs par to visu maksājam. Man šķiet, ka mēs braucam ļoti dziļās auzās," sacīja Šklenniks.

Žurnālists atklāj, ka nelegāli filmējis sabumbotos Harkivas kvartālus, lai gan tur bijušas norādes, ka filmēt un fotografēt ir aizliegts.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu