"Rīgas ūdens" padomes priekšsēdētāja amatu atstāj Kleinbergs (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Māris Kleinbergs
Māris Kleinbergs Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ņemot vērā SIA "Rīgas ūdens" padomes priekšsēdētāja izteikto vēlēšanos un abpusējo vienošanos par pilnvarojuma tiesisko attiecību pirmstermiņa izbeigšanu, dalībnieku sapulce ir atsaukusi Māri Kleinbergu no SIA "Rīgas ūdens" padomes locekļa amata, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Dalībnieku sapulces lēmums ir stājies spēkā.

Šobrīd "Rīgas ūdens" padomē darbosies divi locekļi. Ar padomes lēmumu par padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju ievēlēta padomes locekle Dace Ljusa.

"Rīgas ūdens" padomes reglaments nosaka, ka padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

Kleinbergs par "Rīgas ūdens" padomes locekli tika ievēlēts 2020.gada septembrī ar pilnvarojuma termiņu līdz 2025.gada 7.septembrim. Kleinbergs kļuva par "Rīgas ūdens" padomes priekšsēdētāju 2021.gada janvārī, un viņa atbildības joma bija stratēģiju izstrāde un ieviešana, korporatīvā pārvaldība un pārmaiņu vadība.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu