Faktomāts ⟩ Vai Starptautiskā kosmosa stacija vispār eksistē? (7)

Rolands Virks
, TVNET Planēta redaktors
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskā kosmosa stacija
Starptautiskā kosmosa stacija Foto: Wikimedia Commons

Februāra sākumā vietnē “Instagram” kāds sazvērestības teoriju mīlis publicēja video, kurā stāsta, ka Starptautiskā kosmosa stacija nemaz neeksistējot un visas fotogrāfijas vai video no tās ir viltoti. Tā kā iepriekš rakstīju par saprāta gaismas neskartajiem īpatņiem, kuri apgalvo, ka visums ir blēdība, tad šoreiz TVNET faktu pārbaudes projekta “Faktomāts” ietvaros jāpaturpina tēma, spēkojoties ar SKS jeb Starptautiskās kosmosa stacijas noliedzējiem.

Šā gada 5. februārī vietnē “Instagram” parādījās video, kurā kāds vīrietis (negribu to muļķi reklamēt) ar neslēptu pārākuma un un nicīguma izteiksmi sejā stāsta, ka Starptautiskā kosmosa stacija neeksistē. Viņš izsmej vairākus videomateriālus, kas uzņemti kosmosa stacijā, sakot, ka tie ir muļķīgi un tajos redzamie cilvēki – garīgi slimi. Te nu es viņam daļēji piekrītu, jo astronauts, kurš muzicē ar kaut kādu cauruli, vai astronaute, kurai gravitācijas trūkuma dēļ visi mati stāv gaisā, patiesi ir visai dīvaini tēli. Tiesa, dīvaini tēli Starptautiskajā kosmosa stacijā - Zemes orbītā. Pats video autors tā arī nepaskaidro, kā viņa sniegtie video pierāda, ka kosmiskā stacija neeksistē.

Vīrietis apgalvo, ka šie video filmēti uz tā saucamā zaļā ekrāna, to pamatojot ar video noraustīšanos. Kā tas skaidro to, ka video ir viltots un astronauti levitē zaļā ekrāna priekšā uz Zemes, man gan īsti nav skaidrs.

Godīgi sakot, nepārliecinošāku, vājāku un bezjēdzīgāku sazvērestības teorijas pierādīšanas video es vēl nebiju redzējis. Liekas, ka čalis ir paģiru rīta īgnumā izdomājis izgāzt kaut kādu savu žulti uz astronautiem, saucot tos par garīgi slimiem, un bez kaut kādiem jēdzīgiem argumentiem paziņot, ka SKS neeksistē.

Pastāv neskaitāmi pierādījumi par pretējo. Kopš 2000. gada, kad Starptautiskajā kosmosa stacijā darbojas astronauti, ir uzņemti neskaitāmi video un fotogrāfijas, veikti neskaitāmi ziņojumi, tiešraides, eksperimenti un savākti paraugi, kas pierāda, ka SKS eksistē, tajā ir cilvēki, cilvēks ir bijis uz Mēness un visums ir īsts. Lūk, seko līdzi tiešraidei no SKS kaut tūliņ, ŠEIT.

SKS apkalpes komanda arī regulāri raksta blogu, kurā tiek detalizēti aprakstītas un fotogrāfijās/video parādītas visas operācijas, ko veic astronauti. Tas pats tiek nemitīgi atainots sociālajos tīklos.

Ja ar to vēl nepietiek... SKS ir trešais spožākais objekts debesīs, tāpēc to no vairākām vietām uz Zemes ir iespējams saskatīt ar neapbruņotu aci.

Piekrītu, ka pastāv vairākas sazvērestības teorijas, kuras tiešām balsta grūti atspēkojami pierādījumi vai vismaz kaut kas aptuveni līdzīgs tiem. Tomēr šī sazvērestības teorija ir tikpat absurda kā visuma neeksistēšana, Mēness-hologramma un plakanā Zeme. Saņemieties, sazvērestību teoriju mīļi, jūs sākat kļūt tiešām izklaidējoši.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu