Līga: uz pašnāvības sliekšņa biju divas reizes. Tas bija kā apzināts mērķis... (7)

TVNET/Zilonis studijā/TV3
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

Horeogrāfe, Līgas Libertes deju teātra vadītāja Līga Vološčuka depresijas dēļ apsvērusi pašnāvību kā iespēju aiziet no šīs dzīves divas reizes, un abas bijušas ļoti atšķirīgas - sarunu šovā “Zilonis studijā” viņa dalās savā pieredzē. 

"Pirmā reize bija ļoti spontāna. Tas bija nakts vidū, alkohola reibumā, es biju mājās, tas bija pilnīgs izmisums. Aiz aizvērtām durvīm guļamistabā gulēja mans vīrs. Es pilnīgi sabruku izmisumā uz grīdas, man bija tik lielas sāpes, tik liela bezizejas sajūta, ka es gribēju lēkt ārā pa logu," sarunu šovā “Zilonis studijā” stāsta Līga.

Tagad to atceroties, viņa saka: "Tas bija mutulis, jo tajā brīdī tu tik ļoti ienīsti sevi, visu, kas tu esi, visu, ko tu jūti, un tu nezini, kā tikt no tā vaļā. Biju alkohola reibumā, tas nepalīdzēja. Emocijas kļuva vēl stiprākas." [..]

Foto: Zilonis studijā

Otro reizi domu par pašnāvību Līga apsvēra pēc dažiem gadiem, un tad viss bija krietni citādāk, jo savu aiziešanu no dzīves sieviete bija sākusi plānot, iesākumā dienām, vēlāk nedēļām ilgi. "Tas izklausās jocīgi, bet tas bija kā aizraujošs plāns, gājiens uz mērķi, kā es to darīšu, vairs nebija jautājums, vai es to darīšu, jau bija skaidrs, ka to darīšu."

Līga raidījumā atklāj, ka prātoja, vai var dabūt kādas tabletes, kā no dzīves aiziet tā, lai neapgrūtinātu cilvēkus, “jo ir doma, ka visiem bez tevis būs labāk”. “Es domāju, vai to darīt vannā, vai pārgriezt vēnas, un tas kļuva par jocīgu mērķi,” atminas horeogrāfe.

Šobrīd Līga ir iemācījusies lūgt palīdzību savai psihiatrei, kas ir cilvēks, kuram sieviete uzticas.

Vairāk emocionālo stāstu skaties šeit. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu