Rietumvalstis ar Kijivu apspriež nākotnes drošības garantijas, paziņo Šolcs

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: A3390 Kay Nietfeld/DPA/Scanpix

Vācija un sabiedrotie ved sarunas ar Kijivu par nākotnes drošības garantijām, gatavojoties ilgtspējīgam mieram Ukrainā, ceturtdien paziņojis Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

"Mēs runājam ar Kijivu un citiem partneriem par nākotnes drošības garantijām Ukrainai," runā Vācijas parlamentā sacīja Šolcs.

"Tomēr šādas drošības garantijas nāk ar pieņēmumu, ka Ukraina veiksmīgi aizstāv sevi šajā karā," uzsvēra Šolcs, piebilstot, ka Vācija turpinās atbalstīt Kijivu ar ieroču piegādēm.

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, kas sākās 2022.gada 24.februārī, Vācija ir palielinājusi investīcijas savos bruņotajos spēkos, sarāvusi savas ekonomiskās saites ar Krieviju un lauzusi savus tabu, kas liedza ieroču nosūtīšanu uz konflikta zonām.

Šolcs vēlreiz aicināja Krieviju izvest savu karaspēku no Ukrainas, vienlaikus atzīstot, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav gatavs runāt par mieru un kara pārtraukšanu.

Nekas neliecina, ka Putins būtu gatavs sēsties pie sarunu galda, norādīja kanclers.

Šolcs arī brīdināja Ķīnu neapbruņot Krieviju, bet aicināja Pekinu izmantot savu ietekmi uz Maskavu, lai panāktu Krievijas karaspēka aiziešanu no Ukrainas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu