Stiprā vēja dēļ Latvijā traucēta elektroapgāde (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Valsts centrālajā daļā ap plkst.17 spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde traucēta aptuveni 3000 AS "Sadales tīkls" klientiem, informēja uzņēmuma pārstāve Inga Tilhena.

Viņa atzīmē, ka spēcīgais vējš, kas atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai visā Latvijā brāzmās sasniedz ātrumu 20 līdz 24 metrus sekundē, bet dažviet, jo īpaši piekrastes teritorijās, pat pārsniedz 25 līdz 27 metrus sekundē, izraisa bojājumus elektrotīklā.

Situācija elektrotīklā nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ šodien ir mainīga. AS "Sadales tīkls" 39 operatīvās darba brigādes strādā pie bojājumu novēršanas, lai iespējami drīz klientiem atjaunotu elektroapgādi.

Tilhena uzsver, ka bojājumus elektrotīklā galvenokārt radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, bojāti balsti un citi elektrotīkla elementi. Bojājumu novēršanu apgrūtina spēcīgā snigšana un slidenie ceļi, kas ietekmē brigāžu pārvietošanās ātrumu un piekļūšanu bojājumu vietām.

Novērst bojājumus ir gatavas vairāk nekā 100 operatīvā darba brigādes jeb vairāk nekā 200 elektromontieru, ja būs nepieciešams, AS "Sadales tīkls" darbam pie bojājumu novēršanas piesaistīs papildu brigādes.

AS "Sadales tīkls" pārstāve atgādina, ka nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari vai zemē redzami pārrauti elektrolīniju vadi. Par šādām bīstamām situācijām jāziņo AS "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot 112.

Situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi tīmekļvietnē "sadalestikls.lv" pieejamā digitālajā atslēgumu kartē, kur apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem. Ja bojājums konkrētā adresē jau ir reģistrēts, tas nozīmē, ka speciālisti pie tā novēršanas jau strādā un tas atkārtoti nav jāpiesaka.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu