No pirmdienas Rīgā 1., 2., 5., 10. tramvajs kursēs caur Centrāltirgu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrāltirgus paviljoni.
Rīgas Centrāltirgus paviljoni. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā tramvaja sliežu remontdarbu laikā 1., 2., 5., 10. tramvajs no pirmdienas, 6.marta kursēs caur Centrāltirgu, informēja "Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Darbu laikā tiks slēgts tramvaja sliežu posms 13.janvāra ielā no Vaļņu ielas līdz 11.novembra krastmalai.

10.tramvaja maršrutam uz būvdarbu laiku mainīts nosaukums - "Stacijas laukums - Bišumuiža" un maršrutā mainīti atiešanas laiki no galapunktiem.

Būvdarbi 11. novembra krastmalas un 13. janvāra ielas krustojumā tiek līdzfinansēti no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda. Projektā bez krustojuma pārbūves vēl plānots zemās grīdas tramvaja parametriem pielāgot 7. tramvaja līnijas infrastruktūru posmā no Centrāltirgus ielas līdz galapunktam "Ķengarags" un 5. tramvaja līnijas infrastruktūru posmā no Jūrmalas gatves un Slokas ielas krustojuma līdz galapunktam "Iļģuciems".

Tāpat projekta laikā plānots atjaunot četras un izbūvēt vienu apakšstaciju, visas aprīkojot ar elektroiekārtām, ar mērķi nodrošināt atbilstošu jaudas padevi zemās grīdas tramvaja kustības nodrošināšanai.

Kopējās projekta izmaksas plānotas 55,2 miljoni eiro, savukārt Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 85% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām, jeb 38,78 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu