Šolcs: Lēmums par kara izbeigšanu Ukrainā ir Putina rokās (6)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclers Olafs Šolcs
Vācijas kanclers Olafs Šolcs Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclers Olafs Šolcs paudis, ka lēmums par karadarbības izbeigšanu Ukrainā esot Krievijas līdera Vladimira Putina rokās. "Manā skatījumā Putinam jāsaprot, ka viņa iebrukums un imperiālistiskā agresija nebūs veiksmīga un ka viņam jāatvelk karaspēku. Tas būs pamats sarunām," Šolcs norādīja intervijā raidorganizācijas CNN raidījumam "Fareed Zakaria GPS", kas tika pārraidīts svētdien.

Šolcs sacīja, ka Krievijas uzsāktais karš Ukrainā nonācis strupceļā, taču uzsvēra, ka nemēģināšot izdarīt spiedienu uz Ukrainu, lai tā pieņem nepatīkamus kompromisus.

"Bez ukraiņiem nekādi lēmumi netiks pieņemti," teica Šolcs. Viņš norādīja, ka Putins acīmredzami esot par zemu novērtējis "Ukrainas spēku", kā arī "visu Ukrainas draugu" vienotību pēc 2022.gada 24.februārī uzsāktā iebrukuma.

"Ļoti grūti pateikt, kas tuvākajā nākotnē notiks Ukrainā, bet viena lieta ir pilnīgi skaidra: mēs turpināsim atbalstīt Ukrainu finansiāli, ar humāno palīdzību un arī ar ieročiem," uzsvēra Šolcs.

Vācijas kanclers intervijā slavēja ASV prezidentu Džo Baidenu un viņa izrādīto līderību. "Viņš ļoti labi orientējas starptautiskajās attiecībās," sacīja Šolcs. "Domāju, ka viņš ir viens no prasmīgākajiem prezidentiem, kurš zina, kā darbojas pasaule, un tas ir svarīgi laikā, kad [situācija pasaulē] kļūst bīstamāka."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu