Šoigu esot bijis okupētajā Mariuoplē; pierādījumu tam nav (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija atskaitījusies par aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vizīti uz okupēto Ukrainas pilsētu Mariupoli. Ministrija publiskojusi video un paziņojusi, ka tas esot bijis “komandējums uz speciālās militārās operācijas zonu”.

Ministrijas publiskotajā video Šoigu redzams, lidojam helikopterā, uz ielas kādā apdzīvotā vietā, kā arī kādā medicīnas iestādē. Kopā ar Šoigu šajā video redzami cilvēki armijas un Ārkārtas situāciju ministrijas formastērpos. Daži no šim cilvēkiem bija bruņoti.

Kā uzsver Krievijas medijs “Meduza”, no ministrijas publiskotā video nav nepārprotami secināms, ka Šoigu bijis tieši Mariupolē.

Aizsardzības ministrijas paziņojumā norādīts, ka Mariupolē Šoigu esot apmeklējis Krievijas Aizsardzības ministrijas militāro celtniecības kompleksu, kas izveidots “Donbasa infrastruktūras atjaunošanai”. Viņš arī esot apmeklējis arī medicīnas centru, Ārkārtas situāciju ministrijas glābšanas centru un jaunu mikrorajonu.

Pirms dažām dienām Aizsardzības ministrija ziņoja, ka Šoigu esot apmeklējis arī komandpunktu pie frontes pirmās līnijas Doneckas apgabalā.

Pirms tam ministrija par Šoigu došanos uz Ukrainu atskaitījās janvārī.

Divus šādus braucienus Šoigu veicis arī pagājušā gada decembrī.

Krievijas Aizsardzības ministrija 18.decembrī ziņoja, ka Šoigu esot inspicējis Krievijas armijas grupējumu frontes pirmajās līnijās. Kā vēlāk izrādījās, tie bija meli un patiesībā Šoigu bijis vien 80 kilometru attālumā no frontes.

Okupantu armija Mariupoli centās ieņemt jau no paša iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī. Pilsēta krievu kontrolē nonāca vien pēc smagām kaujām maija vidū, kad padevās pēdējie Ukrainas kareivji, kuri aizsargāja rūpnīcu “Azovstaļ”.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu