Argentīnā pazuduša vīrieša atliekas atrod haizivs vēderā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bara haizivs
Bara haizivs Foto: Wikimedia Commons

Haizivi notvēra zvejnieki netālu no vietas, kur vīrietis tika redzēts pēdējo reizi. Tiesa, ekspertiem un policijai ir pamatotas aizdomas, ka haizivs vīrieša nāvē nav vainojama.

32 gadus vecais Djego Barija pēdējo reizi tika redzēts 18. februārī Patagonijas provincē Čubutā. Četras dienas vēlāk vietējā policija pludmalē atrada Barijas kvadraciklu un ķiveri, kas bija pārlauzta uz pusēm. Tomēr Barijas līķis nekur nebija manāms.

26. februārī vietējie zvejnieki savos tīklos netālu no vietas, kur atradās Barijas transportlīdzeklis un ķivere, noķēra trīs bara haizivis (galeorhinus galeus). Vienai no tām vēderā zvejnieki atrada cilvēka roku un citas ķermeņa daļas. Par savu atradumu viņi tūliņ ziņoja policijai, kas pēc tetovējuma uz rokas identificēja līķi. Tas bija Barija. Tiesa, vēl jāveic DNS tests, lai varētu šo faktu apstiprināt oficiāli.

Tiesa, maz ticams, ka Bariju nogalināja haizivs. Policijai ir aizdomas, ka Barija patiesībā gāja bojā, kvadraciklam uzskrienot klints gabalam. Viņa līķis vēlāk ieskalots jūrā, kur to daļēji aprija haizivs.

“Es domāju, ka notika tieši tas. Ir ļoti maz ticams, ka Bariju nogalināja haizivs,” izdevumam “Live Science” teica haizivju eksperts Gregorijs Skomals.

Bara haizivis ir vidēja vai liela izmēra haizivis, kas sastopamas daudzās pasaules vietās. Haizivs, kas bija apēdusi Barijas ķermeņa daļas, bija aptuveni 1,5 metrus gara. Parasti tās pārtiek no sardīnēm un plekstēm, tomēr reizēm medī arī lielākas zivis vai kalmārus.

Arī citi eksperti uzskata, ka haizivs Bariju nav nogalinājusi: šīs haizivis gandrīz nekad neuzbrūk cilvēkiem, jo tie ir pārāk lieli, lai haizivs to sajauktu ar savu parasto medījumu. Nav arī dzirdēts par gadījumiem, kad šīs sugas haizivs būtu nogalinājusi cilvēku. Visticamāk, tā okeānā vienkārši atrada Barija mirstīgās atliekas un notiesāja tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu