Krievija Bahmutā varētu zaudēt profesionālākās "Vagner" vienības, uzskata ISW (4)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kaujā par Doneckas apgabala Bahmutu Krievija var zaudēt būtisku algotņu grupējama "Vagner" elites vienību daļu, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

To varētu sekmēt Krievijas armijas neizdevīgais izvietojums pie pilsētas, kas Ukrainas karaspēkam rada iespēju iznīcināt krievu dzīvo spēku lielā skaitā.

Krievijas karaspēks tuvākajā laikā nespēs aplenkt Bahmutu, neciešot pamatīgus zaudējumus, secinājuši ASV domnīcas analītiķi.

Kaujas darbību eskalācijā, kas pēdējā laikā novērojama pie Bahmutas, var tikt iznīcinātas visefektīvākās Krievijas karaspēka, arī "Vagner", daļas, norāda analītiķi.

Krievijas Aizsardzības ministrijai būs grūti atrast aizstājēju tiem spēkiem, ko Maskava zaudē sadursmēs ar Ukrainas armiju šajā frontes sektorā.

Lai gūtu panākumus pie Bahmutas, Krievijas armijas vadībai nāksies nosūtīt "Vagner" atbalstam savus gaisa desanta spēkus, vai arī atteikties no centieniem ieņemt šo pilsētu.

"Ukrainai iespēja nodarīt kaitējumu "Vagner" vienībām līdz ar citām elites vienībām pilsētas kauju apstākļos ir visai ticama," teikts ziņojumā.

"Vagner" dibinātājs Jevgēnijs Prigožins nule kā paziņojis, ka Ukrainas armija pie Bahmutas iedzen viņa vienības lamatās.

Ukrainas aizstāvji izveidojuši vairākus grupējumus "Vagner" algotņu bloķēšanai un ielenkšanai, sūrojās Prigožins.

Viņš atzina, ka šobrīd "klauvē pie visām durvīm", lai glābtu savus karotājus, bet Krievijas vadība viņu nedzirdot.

Pirmdien tapa zināms, ka Ukrainas virspavēlnieka štāba sanāksmē valsts militārā vadība kopā ar prezidentu Volodimiru Zelenski pieņēmusi lēmumu turpināt Bahmutas aizsardzību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu