Arī "Igaunija 200" pieņem Reformu partijas priekšlikumu sākt sarunas par valdošo koalīciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas politiskā partija "Igaunija 200"
Igaunijas politiskā partija "Igaunija 200" Foto: AFP / Scanpix

Arī partija "Igaunija 200" otrdien, 7. martā, pieņēma parlamenta vēlēšanu uzvarētājas Reformu partijas priekšlikumu sākt sarunas par valdošo koalīciju.

Iepriekš šo priekšlikumu pieņēma Sociāldemokrātiskā partija.

Lēmumu piekrist sākt sarunas par koalīciju pieņēma partijas "Igaunija 200" valde.

Tā arī nolēma izveidot sarunu delegāciju partijas priekšsēdētāja Lauri Husara vadībā.

"Igaunija 200" prioritātes koalīcijas sarunās būs izglītības reforma, zaļā transformācija un "personīgās valsts" koncepcija, pēc valdes sēdes norādīja Husars.

"Liberālie un inovācijas atbalstošie vēlētāji piešķīruši šai koalīcijai spēcīgu mandātu un mēs iesaistāmies koalīcijas sarunās, lai to īstenotu," sacīja "Igaunija 200" līderis.

Jau ziņots, ka Reformu partijas valde otrdien nolēma aicināt Sociāldemokrātisko partiju un partiju "Igaunija 200" sākt valdības koalīcijas veidošanas sarunas.

Provizoriskie svētdien notikušo vēlēšanu rezultāti liecina, ka Reformu partijai, sociāldemokrātiem un "Igaunija 200" kopā būs 60 mandāti parlamentā, kurā pavisam ir 101 deputāts.

Saskaņā ar šiem rezultātiem liberālajai Reformu partijai būs 37 mandāti, nacionālpopulistiskajai Konservatīvajai tautas partijai (EKRE) - 17 mandāti, centriski kreisajai Centra partijai - 16 mandāti, liberālajai partijai "Igaunija 200" - 14 mandāti, Sociāldemokrātiskajai partijai - deviņi mandāti un nacionālkonservatīvajai partijai "Tēvzeme" - astoņi mandāti.

Pašreizējā valdības koalīcijā ir Reformu partija, sociāldemokrāti un "Tēvzeme".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu