Video "Staķis pat bija īpaši saposies!" Kremļa lakstīgala Skabejeva komentē "Skapja" atvēršanu. Kā bija patiesībā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas propagandiste Olga Skabejeva
Krievijas propagandiste Olga Skabejeva Foto: Krievijas TV kanāla "РТР Планета" ("RTR Planēta") ekrānšāviņš

Ceturtdien, 2. martā, Rīgā tika atvērta jaunā kultūrvieta "Skapis" – klubs kvīriem un visiem liberāli domājošiem cilvēkiem. Nepagāja ne nedēļa, kā kluba atklāšanas pasākums jau piesaistījis Kremļa lakstīgalas un propagandistes Olgas Skabejevas uzmanību. Otrdien, 7. martā, Kremļa kontrolē esošā televīzijas kanāla "Rossija 1" raidījumā vadītāja Skabejeva izplatīja dezinformāciju par kluba atklāšanu. 

Propagandiste Olga Skabejeva raidījumā saka: "Tā sauc jauno geju klubu - "Skapis", kura atklāšanā personīgi piedalījās arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. Tāda negaidīta iznākšana no skapja. Mērs pat bija īpaši saposies - atnāca bez parūkas un pat bez grima, atšķirībā no citiem kluba apmeklētājiem, taču bija apspīlētās biksītēs un žaketē ar spīdīgām detaļām."

"Atmosfēra, kas valdīja, atbilstoša - murgs, haoss, sodomija. Eiropai tas noteikti jau ir parasta lieta. Lūk, kam vēl ir nozīme, - tas pats Staķis sola Rīgā aizvērt Mihaila Čehova Rīgas krievu teātri, sankcionēja pieminekļa atbrīvotājiem nojaukšanu un pavisam neiebilst pret SS leģionāru maršu. Tā ka jauns geju klubs ir tiešām viņa politikas redzeslaukā."

Kā redzams, Rīgas mērs pasākumā ieradās melnā žaketē un klasiskās biksēs. Tāpat fotogrāfijās redzams, ka ne visi apmeklētāji ieradās parūkās. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Cilvēktiesību aktīviste Viktorija Tkačenko "Apollo.lv" pauž: "Tas ir pārsteidzoši, ka informācija par kluba atklāšanu tiek rādīta propagandas medijos. Tā ir nepatīkama sajūta. Tas ir nesaprotami, kā var savienot nesaistītus notikumus, piemēram, pieminekļa nojaukšanu un kluba atvēršanu."

Kā ziņots, marta sākumā Aristīda Briāna ielā 9a, vietā, kur kādreiz darbojās leģendārais "Piens", durvis vēra "Skapis" - kvīru kopienas spēka vieta, kas draudzīga heteroseksuāliem cilvēkiem un visiem, kas netur sevī naidu un aizspriedumus.

Foto: Ieskats kultūrvietas "Skapis" atklāšanas pasākumā

Kluba radošie vadītāji Ieva Mits un Bruno Šestakovs uzsver ka "Skapis" ir vieta, kurā iznākt no ikdienas rutīnas un dažreiz tik vienmuļās realitātes.

""Skapis" ir droša vide, kurā mēs laužam stereotipus un esam brīvi visā savā pašizpausmes spektrā. Vietā, kurā mēs cienām un svinam viens otra atšķirības."

Mārtiņš Staķis paironizēja, ka pirms vēlēšanām politiķi, protams, daudz ko solījuši un no sirds vēlējušies, bet vienu lietu viņi noteikti vēlējušies panākt: lai pilsētā būtu vairāk prieka.

"Prieks - tas nozīmē, ka ir viegli un bezrūpīgi, un tas ir tad, kad vari justies droši, kad neviens tevi netiesā, neviens tevi nenosoda, neviens tev nesaka, kā pareizi uzvesties, ko mīlēt un ar ko būt kopā," teica Staķis, solot, ka turpmāk "Skapī" būs biežs viesis.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu