Krievijas karaspēkam trūkst mehanizēto spēku virzībai tālāk par Bahmutu, pauž ISW (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas karaspēkam, visticamāk, nav pietiekamu mehanizēto spēku, lai virzītos tālāk par Bahmutu, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka hipotētiska Bahmutas krišana Krievijas rokās atvērtu Krievijas spēkiem ceļu uz Kramatorsku, Slovjansku un citām nozīmīgām Doneckas apgabala pilsētām.

Tomēr ISW analītiķi uzskata, ka Krievijas karaspēks nespētu operatīvi izmantot Bahmutas sagrābšanu un, visticamāk, sasniegtu kulmināciju pēc Bahmutas ieņemšanas.

Krievijas karaspēkam, visticamāk, nav pietiekamu mehanizēto spēku, lai virzītos tālāk par Bahmutu, un taktiskās "uzbrukuma vienības", kas izmantotas iebrukumam pilsētā, visticamāk, nav spējīgas manevrēt kaujās, secinājuši ISW analītiķi.

ISW uzskata, ka pēc Bahmutas ieņemšanas Krievijas karaspēkam būtu jāizvēlas starp diviem atšķirīgiem uzbrukuma virzieniem. Krievijas karaspēks var mēģināt virzīties uz Kostjantiņivku, kas atrodas apmēram 20 kilometrus no Bahmutas, vai uz Slovjansku un Kramatorsku, apmēram 40 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Bahmutas.

Eksperti pieļauj, ka Krievijas karaspēkam, ja tas vēlas vismaz kaut kādas izredzes uz panākumiem, būs jāizvēlas tikai viens no virzieniem.

Ukrainas karaspēks ir nostiprinājis savas pozīcijas abos virzienos, un jebkurš krievu mēģinājums virzīties pa šiem ceļiem, visticamāk, izmaksās tiem ļoti dārgi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu