VIDEO ⟩ Torņakalnā aizturēta sieviete, kuras dzīvokļa logos bija izvietoti Krieviju atbalstoši uzraksti

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Raidījums "Bez Tabu" sižets.

Kāda daudzdzīvokļu nama Torņakalnā, Rīgā, logos ilgstoši tika izvietoti vairāki Krievijas karogi, kā arī dažādi Krieviju atbalstoši uzraksti, piemēram, "Putins mans draugs" krievu valodā. Dzīvokļa iemītniece Jeļena Kreile ir aizturēta, ziņo raidījums "Bez tabu".

Viņa pērn vairākkārt parādījās sabiedrībā ar uz somas uzkrāsotu okupantu simboliku (Z burtu), kas tiek izmantota Ukrainā.

Kreile pieprasīja, lai raidījuma komanda ar viņu runātu krievu valodā; to nesagaidot, viņa komunikāciju pārtrauca un iegāja atpakaļ dzīvoklī.

Raidījums vērsās Valsts policijā. Likumsargi dzīvokli apsekojuši, karogus no logiem noņēmuši un Kreili nogādājuši īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa priekšnieks Didzis Matīss vēsta: "Policija reaģēja nekavējoties. Sākām krimināllietu pēc Krimināllikuma 74.1 panta - par kara noziegumu slavināšanu. Esam izņēmuši karogus, pierādījumus, arī dzīvoklī esošās lietas, kas varētu pierādīt, ka notiek slavināšana. Šobrīd notiek izmeklēšana, viņa tiek pratināta."

Valsts policija tiesai lūgs piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu.

Pret sievieti Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirknī sākti 35 administratīvā pārkāpumu procesi - puse par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā un puse par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem.

Policija atgādina, ka agresorvalsti Krieviju vai tās armiju slavinošas aktivitātes un darbības Latvijā nav pieļaujamas un atbalstāmas.

Plašāk skatieties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu