LGBT Nams saņems ziedojumu no uzņēmuma “Printful” investora

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

“Draugiem Group” uzņēmuma “Printful” investors “Bregal Sagemount” un “COFRA Foundation” ziedos 80 000 ASV dolāru Latvijas pirmajam LGBTQ+ atbalsta centram— LGBT Namam Rīgā.

LGBT Nams Rīgā tika atvērts 2019. gada novembrī, taču COVID-19 noteikto ierobežojumu dēļ tas pilnvērtīgi sāka funkcionēt tikai 2021. gadā. LGBT Nams Rīgā ir pirmā drošā un iekļaujošā vieta LGBTQ+ kopienai un tās atbalstītājiem Latvijā, kas, pēc 2019. gada Eirobarometra datiem, vēl aizvien uzrāda vienu no zemākajiem radītājiem sabiedrības attieksmē pret šīs kopienas cilvēkiem. Tāpat arī tiesību stāvokļa analīzē Latvija joprojām atrodas vienā no pēdējām vietām Eiropas Savienībā.

Līdzekļi tiks izlietoti LGBT Nama Rīgā darbības nodrošināšanai, tai skaitā bezmaksas HIV testēšanai, psiholoģiskajam atbalstam, ārstu konsultācijām, kā arī juridiskam atbalstam vardarbības upuriem un visu ģimeņu atzīšanai. Papildus tam paredzēts resursu centrs plaša spektra profesionāļu apmācībām, kā arī vieta studentiem un citiem interesentiem, kuri vēlas padziļināti pētīt LGBTQ+ kopienas attīstību.

LGBT un viņu draugu apvienības “Mozaīka” valdes loceklis Kaspars Zālītis stāsta: “”Printful” bija viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas publiski atbalstīja “Mozaīku”, kā arī palīdzēja izveidot tiešsaistes veikalu “Diversity Shop” – platformu, kur pārdodam tematiskus LGBTQ+ produktus, lai finansētu dažādas kopienai nozīmīgas aktivitātes. Ziedojums būs būtisks atbalsts tieši LGBTQ+ kopienas labbūtībai un sociālās drošības nodrošināšanai. Pats galvenais – šī būs investīcija mūsu sabiedrībā mazāk aizsargāto cilvēku drošībai.”

“Printful” LGBTQ+ darbinieku resursu grupas “Queerful” līdzdibinātāja Elizabete Fleišmane skaidro: “”Printful” degsme atbalstīt Latvijas LGBTQ+ kopienu nāk no mūsu komandas. Jebkuram cilvēkam ir tiesības justies novērtētam un atbalstītam gan darbā, gan sabiedrībā. Lai Latvija spētu attīstīties un augt, ir vajadzīgas spēcīgas balsis, kas iestājas par katru tās iedzīvotāju. Mūsu LGBTQ+ darbinieku organizācija ir lielisks piemērs tam, cik droši mēs jūtamies darbā. Mūsu investoru ziedojums ļauj veicināt šo drošības sajūtu arī ārpus uzņēmuma, lai nodrošinātu gaišāku nākotni visai Latvijai!”

Finansējums nāk no programmas “Bregal Helps Initiative”, kuras darbības fonds sastāda 3 miljonus ASV dolāru. Programma palīdz investora portfeļa uzņēmumiem, (kā, piemēram “Printful”) atbalstīt vietējās un mazāk aizsargātās kopienas. Kopš šīs iniciatīvas uzsākšanas 2020. gadā tā izsniegusi vairāk nekā 40 dāvinājumus dažādām labdarības organizācijas visā pasaulē.

“Bregal Sagemount” un “COFRA Foundation” ir daļa no starptautiska privātā kapitāla uzņēmuma “Bregal”, kas iegulda tādās strauji augošās nozarēs kā e-komercija, programmatūras izstrāde, digitālā infrastruktūra, veselības pakalpojumi un finanšu tehnoloģijas. Pērn, pēc “Bregal Sagemount” investīcijas saņemšanas, “Printful” pārsniedza 1 miljarda ASV dolāru novērtējuma atzīmi un kļuva par pirmo Latvijas uzņēmējdarbības “vienradzi”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu