Video ⟩ Krievijas policija terorizē Ukrainai labvēlīgi noskaņotos bāru īpašniekus

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Piektdienas vakarā Maskavas bāros "Underdog" un "La Virgen" ielauzušies policijas īpašo uzdevumu vienības (OMON) kaujinieki, veicot it kā operāciju saistībā ar Ukrainas armijas finansēšanu, vēsta valdības kontrolētā aģentūra TASS.

Savukārt nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas pamatā nodarbojas ar politieslodzīto uzskaiti, ziņo, ka policisti bijuši bruņojušies ar veseri un elektrošoka ierīcēm.

Aptuveni 40 cilvēki - gan iestādījumu darbinieki, gan apmeklētāji - tikuši aizturēti un nogādāti policijas iecirknī, kur tie nopratināti, piedaloties arī Federālā drošības dienesta (FSB) pārstāvjiem.

Advokāti pie aizturētajiem nav laisti.

Viens no advokātiem izplatījis ekrānšāviņu, kurā redzama kāda aizturētā vēstule, kurā tas informē, ka ticis sists un spīdzināts ar elektrošoka ierīci.

Saskaņā ar mediju ziņām vairums aizturēto vēlāk atbrīvoti.

"Telegram" kanāls SOTA ziņo, ka bāra "Underdog" apmeklētājus policisti spieduši klausīties krievu šovinistu iecienīto popmūziķu-kara atbalstītāju skaņdarbus, liekot saviem upuriem tiem piebalsot.

Kādai apmeklētājai policisti likuši uz durvīm uzrakstīt latīņu burtu "Z", kas pēc atkārtotā iebrukuma Ukrainā kļuvis par Krievijas agresijas un kara slavināšanas simbolu, vēsta ziņu vietne "Mediazona".

2022.gada jūlijā "Telegram" kanāls "Baza" ziņoja, ka tā dēvētie krievu patrioti vērsušies pret "Underdog" un "La Virgen", jo tie sociālajos medijos izplatījuši paziņojumus par vinila plašu labdarības tirdziņu, lai atbalstītu organizāciju "Kyiv Angels", kas palīdz Ukrainas armijai, mediķiem un kara rezultātā cietušajiem civiliedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu