Foto ⟩ VID sāk kriminālprocesu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu lielā apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VID uzsāk kriminālprocesu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu lielā apmērā
VID uzsāk kriminālprocesu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu lielā apmērā Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par nelegālu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā, pavēstīja VID pārstāvji.

Ja tabakas izstrādājumi būtu realizēti Latvijas tirgū, pēc sākotnējiem aprēķiniem, valstij būtu nodarīti zaudējumi nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā ne mazāk kā 188 000 eiro apmērā.

2023. gada martā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, pēc iepriekšējas operatīvās informācijas par, iespējams, nelegālu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu, veica procesuālās darbības.

Kriminālprocesā VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki Zemgales reģionā veica deviņas kratīšanas. Kratīšanu laikā izņemti dažādu marku 1 548 380 cigarešu (ar un bez akcīzes markām), 64 litri nelikumīga alkohola bez akcīzes markām, kā arī divas stratēģiskas nozīmes ierīces.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Kriminālprocesā divas personas atzītas par aizdomās turētām, un tām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Patlaban kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu