Bijušajai VID amatpersonai par nelikumīgu informācijas iegūšanu piespriež nosacītu cietumsodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs.
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs. Foto: Inked Pixels/Shutterstock

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 20.martā kādai nu jau bijušajai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonai par sistemātisku nelikumīgu informācijas iegūšanu piespriedusi nosacītu cietumsodu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš prokuratūrā noskaidrots, ka pēc VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktās izmeklēšanas prokurore tiesai vienošanās procesa kārtībā nodevusi krimināllietu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu.

Amatpersona laikā no 2018. līdz 2020. gadam ļaunprātīgi izmantoja piekļuves tiesības gan Ceļu satiksmes drošības direkcijas informācijas sistēmai, gan VID informācijas sistēmām, kurās sistemātiski ieguva dažādu informāciju par fiziskajām un juridiskajām personām, tostarp nodokļu maksātājiem.

Iegūto informāciju amatpersona nosūtīja kādam cilvēkam, tādējādi vairākkārt izpauda viņam ierobežotas pieejamības informāciju.

Izvērtējot izdarīto noziedzīgo nodarījumu smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu, prokurore ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu