Bez kājām, bez rokām un bez robežām: Niks Vujčičs un viņa neparastais dzīvesstāsts

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nina Zotina/Sputnik

ASV evaņģēlists, iedvesmas treneris un rakstnieks Niks Vujčičs (1982) piedzima bez rokām un kājām, bet tas viņam neliedza atrast sevī spēku un dzīvot neticami piepildītu dzīvi. Intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) Vujčičs uzsver, ka mums katram jābūt pateicīgam par to, kas mums dots, un jābūt laipniem citam pret citu.

Niks ir dzimis un audzis Austrālijā, bet tagad dzīvo Dienvid­kalifornijā kopā ar sievu un bērniem. Nika vecāki bija Dienvidslāvijas bēgļi. Piedzimstot Nikam konstatēja retu ģenētisku slimību, kā rezultātā viņam nebija izveidojušās ekstremitātes. Bērnībā Niks pārdzīvoja depresiju, apcelšanu skolā, nepieņemšanu sabiedrībā un arī pašnāvības mēģinājumu, tomēr, spītējot visam, viņš atrada motivāciju dzīvot tālāk.

Varšavā sarunā ar LTV žurnālistu Gundaru Rēderu Vujčičs uzsver, ka ikvienam ir jāspēj novērtēt to, kas viņam dots. "Ja paskatāmies uz cilvēka dabu, varam redzēt alkatību, varu, iekāri. Šobrīd pasaulē mums ir gana daudz naudas, lai nodrošinātu to, ka neviens cilvēks nenomirst no bada. Bet šodien no bada mirst 25 000 cilvēku. Mums ir 55 miljoni bērnu, kas ir pakļauti seksuālai verdzībai un cilvēktirdzniecībai. Par pasaules problēmām varētu runāt ilgi. (..) Mēs ceram, ka karš beigsies, mēs ceram uz mieru. Tajā pašā laikā mēs ceram, lai vairāk latviešu palīdzētu viens otram un iedrošina viens otru," pauda Vujčičs.

Vujčičs ar iedvesmas lekcijām ir viesojies teju 80 valstīs, un ir plānots, ka rudenī viņš apmeklēs Latviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu