VDD lūdz apsūdzēt personu par nacionālā naida kurināšanu "Facebook" grupā "Kriminālā Latvija"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts drošības dienests

Pirmdien, 20. martā, Valsts drošības dienests (VDD) rosināja prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret personu, kura sociālās tīklošanās vietnē “Facebook” izveidotā grupā “Kriminālā Latvija”* ar saviem komentāriem regulāri provocēja naidu pret latviešiem un ukraiņiem.

Dienests jau ir informējis, ka 2022. gada 22. martā sāka kriminālprocesu saistībā ar Krimināllikuma 74.1 pantā un 78. panta otrajā daļā minēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm vietnē “Facebook” izveidotā tematiskajā grupā.

Dienests grupā “Kriminālā Latvija” publicētajā saturā konstatēja Krievijas bruņoto spēku Ukrainā veikto kara noziegumu sistemātisku attaisnošanu un slavināšanu, kā arī mērķtiecīgu nacionālā un etniskā naida veicināšanu.

No šā kriminālprocesa šā gada 14. februārī tika izdalīts atsevišķs kriminālprocess pret konkrēto personu, kura ar saviem komentāriem mērķtiecīgi provocēja naidu pret latviešiem un ukraiņiem.

Aizdomās turētā persona plašam personu lokam izplatīja latviešus un ukraiņus nomelnojošu dezinformāciju, kā arī par šo tautību cilvēkiem izteicās naidīgi, nievājoši un aizskaroši, pārkāpjot Satversmē un starptautiskajos tiesību aktos noteiktās izteiksmes brīvības robežas.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu