Klimata aktīvisti Hamburgā bloķē tiltus pār Elbu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Klimata aktīvisti no organizācija "Last Generation" ("Pēdējā paaudze") sestdien bloķēja tiltus pār Elbu Vācijas ziemeļu ostas pilsētā Hamburgā.

Vietējā policija informēja, ka sestdienas rītā četras personas ar ātri cietējošu betonu piestiprinājās pie ceļa, tādēļ satiksme ir bloķēta.

Citos maršrutos notiek ceļa remontdarbi, tādēļ tilti pār Elbu ir vienīgais ceļš, kā no dienvidiem nokļūt Hamburgā, tādējādi lielpilsētā veidojas plaši sastrēgumi.

Arī Berlīnē sestdienas pēcpusdienā gaidāma tūkstošiem cilvēku pulcēšanās demonstrācijā un koncertā, lai atbalstītu referendumu par straujākām reformām cīņai pret klimata pārmaiņām.

Vācijas galvaspilsētas policija sagaida apmēram 35 000 cilvēku pulcēšanos pasākumā "Klimaneustart" ("Klimata restarts").

Svētdien referendumā berlīnieši balsos, vai pilsētai klimata neitralitāte jāsasniedz līdz 2030.gadam, kas ir 15 gadus agrāk nekā plānots iepriekš.

Lai ātrāka klimata neitralitātes sasniegšana tiktu ierakstīta likumā, referendumā jāpiedalās vismaz 25% balsstiesīgo, no kuriem vairākumam ir jāatbalsta izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu