VIDEO ⟩ Masts vai cauruļvads? Latvijas karoga masts Smiltenē raisa diskusijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Smiltenē masts, kurā plīvo Latvijas karogs, radījis sašutumu kādam iedzīvotājam. Viņš uzsver, ka tas atgādina cauruļvadu, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Masta pamatni veido aptuveni 5 reiz 5 metrus plašs betona lējums. Pie pamatnes ar lielām skrūvēm pievienots pirmais elements. Raugoties augšup, redzams, ka vertikālajam veidojumam ir vēl četri savienojumu posmi.

Lielai daļai sastapto Smiltenes iedzīvotāju masta izskats gan problēmas nerada.

"Tāds interesants ir tas kāts, jā," piebilst kāda iedzīvotāja.

Iebildumus iepriekš par karoga masta Smiltenē atbilstību un estētiku saņēmusi gan pašvaldība, gan Heraldikas komisija, taču neviena no iesaistītajām pusēm pārkāpumus nesaskata.

35 metrus augstais masts Jāņukalna virsotnē izbūvēts vēl pirms septiņiem gadiem, no pašvaldības budžeta atvēlot tam aptuveni 40 000 eiro.

Latvijas valsts karoga likuma piemērošanas noteikumos rakstīts, ka karoga mastam jābūt taisnam un gludam, baltā vai alumīnija krāsā. Savukārt karoga masta augšējā galā var būt dekoratīvs lodveida vai sīpolveida uzgalis alumīnija, bronzas vai baltā krāsā. Līdzīgā stilā monumentālie karogi veidoti vairākās pilsētās Latvijā. Smiltenē no noteikumos rakstītā ir tikai masta krāsa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu